Pellegrini: Budem robiť všetko pre to, aby SR bola plnohodnotným členom EÚ (VIDEO)
01 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Zvolený prezident SR Peter Pellegrini chce robiť všetko pre to, aby Slovensko bolo plnohodnotným členom veľkej európskej rodiny. Zároveň uviedol, že Prvý máj patrí nielen oslave práce.

Zároveň deklaroval, že na prvom mieste preňho bude obrana slovenských národnoštátnych záujmov. Uviedol to pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Vstup do EÚ považuje Pellegrini za jeden z najvýznamnejších míľnikov histórie Slovenska. "Želám si, aby nás po júnových voľbách v Európskom parlamente reprezentovali ľudia, ktorí sa neboja prehovoriť vtedy, keď sa treba zastať svojej vlasti a obhajovať jej záujem," dodal na sociálnej sieti.

Prvý máj

"Prvý máj je pre mňa ako sociálneho demokrata mimoriadne významný deň. Oslavujeme sviatok práce, ktorý symbolicky pripomína aj to, že nás spoločne čaká ešte množstvo práce. Práce na tom, aby Slovensko skutočne prosperovalo a bolo čoraz lepším miestom pre život každého jedného človeka. Som však rád, že ideme po dobrej ceste. Robíme všetko pre to, aby sme na Slovensku mali čoraz viac a dobre ohodnotenej práce, aby ľudia našli svoj zmysel a uplatnenie v každom kúte našej krajiny," skonštatoval nastupujúci prezident.

Prvý máj ale podľa Pellegriniho patrí nielen oslave práce. Pripomíname si aj jeden z najvýznamnejších míľnikov histórie Slovenska, ktorým bol náš vstup do Európskej únie. Ako novozvolený prezident budem robiť všetko pre to, aby sme boli plnohodnotným členom veľkej európskej rodiny. Vždy však budem na prvom mieste brániť slovenské národnoštátne záujmy," uviedol Pellegrini.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Rudolf Schuster: Miesto Slovenska je v Európskej únii
Slovensko musí poznať svoje miesto vo svete, a to je v Európskej únii (EÚ). Pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ to pre TASR povedal bývalý prezident SR Rudolf Schuster. Podľa neho by SR mala do tohto zoskupenia prispievať námetmi aj... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik