Politický egoizmus progresívcov, alebo služba vlasti a národu?
24 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Je to tak podlé, tak hodnotovo nízke, voči vlasti a národom v nej žijúcich zároveň tak egoistické. A zároveň je to neuveriteľne hlúpe. Slogan "mať všetko" vyzlieka hodnotový svet politikov z Progresívneho Slovenska donaha, ani len figový list im nenechal. Naskočiť im môže na to iba generácia konzumu, bez akýchkoľvek iných hodnôt. Ale - aspoň vieme, prečo chcú voličské hlasy pre svojich poslancov do Europarlamentu. Chcú mať. Aspoň niečo, keď už dvoje volieb drvivo prehrali.

Lenže oni výsledky demokratických volieb neuznávajú. Neuznávajú žiadnu vôľu väčšiny. Štát považujú za vlastníctvo (dokazuje to ich pohľad na význam volieb - "mať či nemať"). Napokon, niet lepšieho dôkazu, akým je funkčné obdobie prezidentky, akým je funkčné obdobie jej vlády "nestraníkov" a akým je ich postoj k takej hodnote, akou je mier a ľudský život.

Keď niekto vyhrá voľby, neznamená to, že chce mať všetko

Ani keď vyhrá parlamentné i prezidentské voľby za sebou. Výhra v demokratických voľbách nie je vlastníctvo, je to záväzok voči voličom. dokonca i tým, ktorí víťazom svoj hlas nedali. Lebo moc, ktorá vzíde z volieb, sa musí starať o všetkých občanov štátu, nielen  o svojich fanaticky ideologicky spriaznených adorantov. Dokonca, za to, že tu máme kabinet trojkoalície pod vedením Roberta Fica, nemôže ani on sám, ani Peter Pellegrini, ani Andrej Danko, ale tak rozhodli voliči. A za to, že tu máme prezidenta Petra Pellegriniho a nie Ivana Korčoka, tiež nemôže bývalý predseda parlamentu, tak rozhodli voliči. Aj napriek tomu, že Progresívne Slovensko (v zastúpení) tu silou mocou z vôle iných hráčov vo svetovej politike chcelo "mať" Korčoka.

Moc nie je vlastníctvo, vážení, moc je delegovaná voľbami

Progresívci chcú "mať" svojich poslancov v Európskom parlamente, lebo "oni nemôžu mať všetko". Kto sú tí oni? Väčšina voličov ani nemá meno? Fajn, aspoň, vážení čitatelia, viete, čo znamenáte pre Šimečkovcov. Nič viac a nič menej než nejaké otravné muchy, ktoré im strpčujú teoreticky inak parádny život. Hoci aj vo funkciách, ktoré by sa im podarilo "mať". Nič im nehovorí čestná súťaž, úcta k súperovi v nej. V každom športe by za takéto správanie sa boli rozhodcami diskvalifikovaní. Vo voľbách ich môže diskvalifikovať iba volič. A aj keď to od septembra spravil už dvakrát, zdá sa, že by to mal urobiť v júni aj tretíkrát. Ísť do volieb s tým, že strana kričí, že aj ona chce "niečo", je primitivizmus hodný akurát tak progresivizmu. Strana nemá čo chcieť, politická strana má slúžiť. Žije zo štátneho rozpočtu, ktorý tvoria všetci voliči, tak má slúžiť všetkým voličom. Inak na nadpolovičnej väčšine z nich iba parazituje a ešte jej aj nadáva. Ponižuje ju, okydáva, kade chodia jej udavači, aj v tom samotnom Bruseli.

Pamätajte si

Ak vy nepôjdete k eurovoľbám, progresívny fanatický dav pôjde. Budú ho zvážať vlakmi a autobusmi, budú ho presviedčať lžami a hecovať nenávisťou. A tak sa nečudujme, že podľa prieskumov agentúry AKO budú mať progresívci v budúcom Európskom parlamente nateraz najviac poslancov. Chceme ich tam nechať šíriť tie lži o Slovensku tak, ako to robili doteraz? Ak áno, netreba sa zúčastniť na eurovoľbách. Ak nie, účasť demokratických a slušných voličov, mlčiacej a nie neustále ziapajúcej a protestujúcej "verejnosti" musí byť oveľa vyššia. Európske voľby totiž nie sú iba o eurofondoch. Sú aj o suverenite štátov v budúcej Európe, sú aj o mieri a zabíjaní, sú aj o tom, že Európa nemá byť iba záložnou slúžkou militantných chúťok USA vo svete. A to je dosť veľa na to, aby sme neváhali podporiť tých kandidátov, ktorým nejde iba o "mať", ale predovšetkým - o slúžiť vlasti.

Kramplová z SNS o absolútnom vrchole cynizmu západného kapitalizmu a takzvanej liberálnej demokracie
"Údajná pomoc 61 miliárd dolárov, ktorú americká administratíva poskytne ukrajinskej vláde, nie je vo výsledku nič iné, ako zisk amerických zbrojárskych firiem, ktorý je krytý životmi a ďalším utrpením ľudí!" Citát Dagmar Kramplová (SNS). Názor... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik