Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady
22 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Rudolf Huliak avizuje nomináciu Štefana Harabina do Súdnej rady

SNS navrhne za člena Súdnej rady exsudcu a neúspešného prezidentského kandidáta Štefana Harabina. Na Facebooku o tom informoval poslanec národniarov Rudolf Huliak.

Huliak avizuje nomináciu Harabina aj napriek tomu, že poslanci ešte neodvolali zo Súdnej rady súčasných nominantov Jána Mazáka a Andreja Majerníka. O tomto kroku však hovoria už dlhšie. Samotný Harabin sa nedávno vyjadril, že ak by dostal ponuku, stal by sa ochotne aj predsedom Súdnej rady. Minulý týždeň členovia rady odvolali svojho dovtedajšieho šéfa Jána Mazáka.

Rýchle reakcie opozície

Mária Kolíková (SaS) napísala: “Úvaha o Štefanovi Harabinovi ako o členovi súdnej rady je prihlásenie sa k úplnej deštrukcii právneho štátu spojenej so šikanou všetkých, ktorým naopak na demokracii a právnom štáte záleží. Majme v živej pamäti čoho všetkého bol Štefan Harabin schopný ako minister spravodlivosti, predseda Súdnej rady SR či predseda Najvyššieho súdu SR. Kedy povýšil vždy svoje záujmy nad zákon. Ukážkovým príkladom je nevpustenie kontroly na Najvyšší súd za čo bol aj disciplinárne potrestaný.”

Podľa podpredsedu KDH a exministra spravodlivosti Viliama Karasa ide o zlý vtip. "Škody, ktoré Harabin v celej justícii spravil, rátame dodnes. Návrat do týchto čias je neprípustný," tvrdí Karas.

Predseda vlády R. Fico vyjadril podporu ministerke kultúry M. Šimkovičovej
Ministerstvo kultúry SR napĺňa programové vyhlásenie vlády SR. Robí slovenskú národnú kultúru a bude v tom určite aj pokračovať. Z tohto dôvodu čelí ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová osobným útokom nevídaných rozmerov. Po dnešnej pracovnej... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.