ZUZANA ČAPUTOVÁ podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu
19 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to, že mnohým na Slovensku záleží na osude susednej Ukrajiny. Uviedla to na sociálnej sieti.

"Podporujem túto iniciatívu, pretože je to správna vec. Naše príspevky do tejto iniciatívy sú vyjadrením solidarity a pomoci obetiam nevyprovokovanej agresie," napísala Čaputová.

Občianska zbierka reaguje na iniciatívu Českej republiky na nákup delostreleckých nábojov pre Ukrajinu a jej armádu

Doteraz sa v nej vyzbieralo viac ako 2,14 milióna eur. Český premiér Petr Fiala vo štvrtok (18. 4.) povedal, že česká vláda našla cestu, ako využiť financie z občianskej zbierky na Slovensku v prospech iniciatívy.

Občiansku zbierku podporilo aj opozičné Progresívne Slovensko (PS)

Podľa hnutia je to dôkaz, že Slovensko sa nenechá ťahať preč z EÚ. "Už dva milióny eur vyzbierali Slováci na to, aby sa Ukrajina mohla brániť - lebo vedia, že bráni aj nás. Na rozdiel od vlády, ktorá českú iniciatívu na nákup munície odmietla podporiť," uviedol predseda PS Michal Šimečka.

K iniciatíve Českej republiky sa pripojilo už viac ako 20 európskych štátov. Slovensko sa ako štát do iniciatívy nezapojilo. Podľa premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) nemá konflikt na Ukrajine vojenské riešenie.

TO BUDÚ DUELY! POZNÁME HOSTÍ víkendových diskusných relácií
Prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách: Sobota 20. apríla 12.10 - RTVS Sobotné dialógy: - Richard Raši, minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, podpredseda strany Hlas-SD - Milan Majerský,... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik