Ako je to s tým benzínom? Kamenický zvozil Sasku: STE NA SMIECH! (FOTO)
20 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Sloboda a solidarita na svojom facebooku vytvorila karikatúru Roberta Fica, ktorý vraj nechce, aby sme mali lacnejší benzín. Ponúkajú niekoľko riešení, no súčasný minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) ich argumenty vyvracia, ako nerealistické.

SaS má riešenia na drahý benzín, no to podľa nich musí najskôr chcieť minister financií, ktorý vraj nechce. Ten sa však bráni a argumentuje, že riešenia SaSky majú okrem iného aj jednu chybu – prichádzajú vždy až keď už je neskoro. Keď s tým niečo vedeli urobiť, tak riešenia neponúkali. Kamenický na Facebooku tiež vysvetľuje, ako je to s tými cenami benzínu a či je za ne skutočne zodpovedná vláda Roberta Fica.

SaS presne vie, čo treba robiť

„S cenami benzínu treba niečo robiť, pretože sú dlhodobo najvyššie vo V4. Na to doplácame všetci. Vláda však mlčí. Preto sme prišli s iniciatívou my. A dali na stôl tri návrhy,“informuje strana Sloboda a solidarita na Facebooku s tým, že toto bol ich návrh už dávno, len minister financií o tom nechcel ani počuť. SaSka teda prichádza s návrhom na okamžité zníženie spotrebnej dane na benzín. Tiež navrhujú po vzore Poľska dočasne znížiť DPH a tiež zníženie drakonickej dane z ruskej ropy.

Veľké zmeny v dôchodkovom systéme. Týkať sa môžu KAŽDÉHO
Dôchodky – večná téma. Aj tých, ktorí o nich rozhodujú, teda politikov, no hlavne tých, ktorí z nich žijú po tom, ako si odpracovali desiatky rokov. Aj v súčasnom období prináša dôchodkový systém niekoľko zmien. „Na svedomí“ ich má novela zákona o... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Čo s tým urobili, keď sme tankovali za 1,90 €?

Minister financií však oponuje, že opoziční pseudoodborníci z SAS majú kopu riešení, no vždy s nimi prídu až keď už je neskoro. Pripomína im niekoľko faktov.

„Keď bola SAS vo vláde, v marci 2023 bola inflácia potravín a nealko nápojov vo výške 28,2 percenta  a SaS nerobila nič. Keď rástli úroky na hypotékach z jedného na päť percent, nerobili nič. Keď bola SaS s Matovičom vo vláde a 3 a pol roka devastovali verejné financie, nerobili nič. A dnes, keď už je po funuse, majú plné ústa populistických návrhov. Tak ešte raz. Kým počas ich vlády bola celková inflácia 15 percent dnes je 2,3 percenta,“ pripomína Kamenický opozícii.

Facebook / SaS
Facebook / SaS
Facebook / SaS
Facebook / SaS
Facebook / SaS
Facebook / SaS
Zneužívajú tému PhM

„Liberáli a v podstate celá neschopná opozícia dnes na svoj politický prospech zneužívajú aj tému cien benzínu.  Keď boli vo vláde, na prelome júna a júla 2022 sme tankovali benzín za viac ako 1,9 eura za liter. Pamätáte si na nejaké opatrenia na pomoc ľuďom? Pamätáte sa, že by vykrikovali vo svojej vláde a predbiehali sa v riešeniach? Nie! Vtedy to pre nich téma nebola, lebo na ľudí kašľali,“ vyčíta minister financií sulíkovcom.

Navyše, toto musia vedieť

„Liberálni „odborníci" dobre vedia, že ceny benzínu sa odvíjajú od rastúcich cien ropy na svetových trhoch a je to vždy ako na hojdačke. Pred nástupom našej vlády sme tankovali za 1,70 eura a ceny začali postupne klesať až na 1,55 eura v januári 2024. Dnes opäť vidíme, že cena ropy vystúpala na viac ako 90 dolárov za barel, avšak nie kvôli našej vláde, ale pre udalosti vo svete,“ vyvracia populistické reči liberálov Kamenický.

„Opozícia by mala tíško sedieť v kúte, pretože keď mali ponúkať riešenia, urobili presný opak. Na ľudí sa vykašľali a aby toho nebolo málo, stihli zdevastovať slovenské verejné financie,“uzatvára minister financií.

Matovič neudržal nervy na uzde! NADÁVA DO PROGRESÍVNYCH TUPCOV
Igorovi Matovičovi praskli nervy a za všetko môže článok, ktorý zverejnil portál Aktuality. Ten Matovičovi a voličom hnutia OĽaNO dáva ako keby za vinu, že prezidentské voľby Ivan Korčok prehral. Takúto akciu Aktualít Matovič nevydržal a spŕška... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik