Greksa odkazuje HEJTEROM: Hrať politikom je iba BIZNIS! Neberte to tak vážne
14 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Do politiky vstúpil cez SaS-ku, dnes podporuje Hlas a prezidenta Petra Pellegriniho. „Obrat“ prišiel postupne, keď zisťoval, že realita je trošku iná, akú sa nám snažia prezentovať médiá. Politický názor si tvoril od Mečiara a podľa vlastných slov bol „naočkovaný“ médiami, ktoré nemali alternatívu. Zlomilo sa to, keď proti Richardovi Sulíkovi kandidoval Kollár, ktorého kampaň bola seriózna, no „prevalcoval“ ho Sulík osobnými doslova ohováračkami protikandidáta. Aj táto informácia odznela v relácii Karty na stôl.

Marián Greksa v relácii Karty na stôl s Norom Dolinským hovoril o tom, ako vníma hranie umelcov pre politické subjekty a že podľa neho fanúšikovia na to, čo umelci vnímajú čisto ako prácu, reagujú precitlivelo. Prečo Peter Pellegrini nie je podľa neho zradca a aký bude prezident?

Umelci a politika

„Veľakrát je to iba biznis. Ak si politicky presvedčený, je to plus pre teba, pretože máš pocit, že nezrádzaš vlastné ego. Pre hudobníkov je to teda iba práca ako každá iná. Som stopercentne presvedčený, že všetci, ktorí tvrdia, že nebudú hrať pre žiadnu politickú stranu, sú len tí veľmi zabehnutí a majú dosť hraní. A dokážu z toho veľmi dobre vyžiť," myslí si Greksa na margo tých, ktorí opovrhujú kolegami, ktorí hrajú na akciách politických strán.

„Ak mi niekto vyčíta, že pre koho hrám, tak sa ho opýtam: Máš rád Paľa Haberu? A pamätáš sa? Veľmi dobre si spomínam, ako vyšiel svojho času na celej veľkej strane nejakého denníka rozhovor s ním, kde povedal, že by v živote pre Mečiara nehral. A na druhý deň bol v Košiciach míting HZDS, kde bol. Niektorí moji kolegovia, ktorých nebudem menovať, mi vraveli, že mu odkázali, aby si vymazal ich číslo," baví sa Greksa, pretože kauza vyšumela a vzťahy sa dostali do normálu.

Korčok sa obráti ako sa od neho bude žiadať, len aby dosiahol víťazstvo (VIDEO)
Spevák a hudobník Marián Greksa sa politike, tej komunálnej, venoval jedno desaťročie. Širšiu verejnosť zaujal počas covidu, kedy bol jedným z kritikov opatrení Matovičovej vlády. Netají sa tým, že podporuje Hlas a pre jeho názory ho v rádiách... Čítať ďalej
30 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Prehnané reakcie fanúšikov

Aj on sa kedysi vymedzoval, ako pre niekoho nebude hrať, no dnes to berie pragmaticky. Nesmie sa však od neho očakávať, že na pódiu vyjadrí súhlas s politikmi, pre ktorých hrá.

„Inak to urobím pre hocikoho, pretože sú to pesničky hlavne pre ľudí," zdôrazňuje Greksa.

„Zradca“ Pellegrini

Petrovi Pellegrinimu mnohí vyčítajú, že zradil Roberta Fica a po voľbách v roku 2020 „Pelleho jedenástka“ opustila Smer, aby si založili Hlas. Greksa však hovorí, že o zrade nemôže byť ani reči a tým, čo to takto vnímajú, pripomína, akým spôsobom sa v r. 1980 rozdelila asi najslávnejšia zostava skupiny Modus. Dvaja silní protagonisti sa rozhodli ísť vlastnou cestou.

Zdroj: FB/Marian Greksa

Aký bude Pellegrini prezident

Iná skupina voličov Pellegrinimu „predpovedá“, že bude len formálnym prezidentom. Že sklopí uši a „scvakne“ podpätky a nechá sa „manipulovať predsedom Smeru. Obávajú sa toho, že Pellegrini z akejsi vďačnosti za politickú kariéru nebude dostatočne suverénny. Či to tak bude, ukáže len čas, no Greksa verí, že Pellegrini sa dokáže od týchto pocitov odosobniť. Z opozičného tábora očakáva obrovské ataky práve na to, že nech Pellegrini čokoľvek podpíše, dá na to súhlas, bude obvinený, že je to z vďačnosti Ficovi.

„Pokiaľ ja viem, oni sa nemajú veľmi v láske, ich vzťah je veľmi korektný, ale to nie je žiadne kamartástvo. Fungujú tam značné animozity, no obaja sú dostatočne veľkí profgesionáli, aby to nedávali najavo verejnosti,“dodáva Greksa.

TO BUDÚ DUELY! Blaha, Fico, Taraba... A čo ich súperi? Úprimne ich ľutujeme
Prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách. Sobota 13. apríla: 12.10 h. RTVS Sobotné dialógy: - Robert Fico, predseda vlády SR, Smer-SD Nedeľa 14. apríla: 11.00 h. TA3 V politike: - Tomáš Taraba, podpredseda vlády a... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik