Europoslankyňa: PROGRESÍVCI V OHOVÁRANÍ SLOVENSKA POKRAČUJÚ! Ale nikoho to nezaujíma... (VIDEO)
13 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Slovenská opozícia a jej europoslanci sa snažia prezentovať situáciu tak, že Európsky parlament ostro sleduje dianie na Slovensku v oblasti právneho štátu a slobody médií. Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) však hovorí, že v pléne EP počas tohto bodu rokovania sedelo „až“ pätnásť europoslancov.

 „Debata o Slovensku, ktorú iniciovala v europarlamente naša opozícia bola taká „zaujímavá a dôležitá", že sa jej nezúčastnili ani všetci slovenskí europoslanci. Bola krátka a nič z nej nevyplynulo, iba niektorí kolegovia potrebovali pred voľbami nové fotky a videá, ako kopú do vlády,“ konštatuje europoslankyňa na margo diskusie o situácii v oblasti právneho štátu a mediálnej slobody na Slovensku. Pripomína tiež, že EK stále zdôrazňuje úzku komunikáciu s vládou, od ktorej dostáva otázky a hľadajú spoločné riešenia nedorozumení.

„Zase nás niektorí europoslanci označili za proruských. Je to vtipné, aj v kontexte štvrtkového rokovania vlády SR s Ukrajincami, kde sa rieši situácia na našich východných hraniciach a ako napomôcť mierovému riešeniu konfliktu. Chceme mať bezpečné hranice, chceme zlepšiť situáciu Slovákov nielen na východe Slovenska a aby sme čo najviac zmiernili dopady vojny na našich občanov,“ reaguje Roth Neveďalová na argument, ktorý v prospech Slovenska použila Monika Beňová.

"Táto polarizácia spoločnosti, ktorú tu predvádzate, je absolútne nevhodná a na Slovensku sa už množia útoky nielen na koaličných poslancov, ale aj medzi ľuďmi, a toto treba zastaviť. Nepotrebujeme ďalšieho nepriateľa," konštatuje Roth Neveďalová.

Hovorí však aj o inej veci, ktorú si na zasadnutí všimla. Niekoľko europoslancov na program plenárneho rokovania chcelo zaradiť namiesto diskusie o Slovensku debatu o nákupe vakcín a komunikácii predsedníčky EK s Pfizerom.

„Bohužiaľ, nemali sme dosť hlasov na zmenu. Ale aj na tom vidno nielen dvojaký meter, ale aj to, že niektoré témy sú pred eurovoľbami povolené a iné sa nesmú otvárať,“ uzatvára Neveďalová. 

Beňová Ódorovi: LeboFico ako volebný program? (VIDEO)
Jeden z červených denníčkov zverejnil vo štvrtok (11.4.) rozhovor s lídrom kandidátky PS do eurovolieb Ľudovítom Ódorom. Ten si myslí, že Progresívne Slovensko by sa malo posúvať skôr do politického stredu. Podľa Ódora by malo dať ponuku Ivanovi... Čítať ďalej
12 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik