Z koalície sa ozýva: VÁŽENÁ PANI ČAPUTOVÁ, NASLEDUJTE PRÍKLAD MAĎARSKEJ PREZIDENTKY A ODSTÚPTE!
12 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Maďarská prezidentka odstúpila, pretože urobila chybu. Omilostila muža, ktorý kryl sexuálne zneužívanie. Nastavila laťku príliš vysoko. Čaputová by pri takto nastavených morálnych a odborných kritériách nemohla zostať vo funkcii ani 24 hodín. Skonštatoval to na sociálnej sieti Juraj Štubniak a podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha sa k nemu pripája. "Vážená pani Čaputová, nikto viac neublížil slovenskému národu ako vy. Vyzývam vás v mene väčšiny slovenského národa - zoberte si príklad od maďarskej hlavy štátu a okamžite ODSTÚPTE!"

"Vyzývam prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú, aby mala takú odvahu, ako maďarská prezidentka a odstúpila za to, že udelila štátne vyznamenanie fašistom... Za to, že obhajovala vyšetrovateľov, ktorí chceli jednej statočnej žene zapáliť auto kanistrom a nakopať ju medzi nohy... Za to, že zarezala referendum, nezastala sa obetí Matovičovho režimu a obhajovala pohon na ľudí, ktorí odmietali experimentálnu vakcínu proti Covidu," vymenúva Blaha prešľapy, pre ktoré mala prezidentka odstúpiť už dávno.

"V neposlednom rade aj za to, že podpísala Obrannú dohodu s USA, hoci väčšina Slovákov odmieta prítomnosť cudzích vojsk na našom území a vtedajšia pravicová vláda navyše zrušila parlamentnú rozpravu o tejto zásadnej otázke národnej suverenity...." pripomína smerák.

To je podľa Blahu len malý výpočet všetkých zločinov, ktoré spáchala Zuzana Čaputová. A za toto všetko mala dávno odstúpiť.

"Ale nie, ona sa svojho teplého miesta a 15-tisícového platu drží za každú cenu. Len aby ďalej robila hovorkyňu Progresívneho Slovenska a zneužívala na to prezidentský úrad. Aký to rozdiel s maďarskou prezidentkou, ktorá keď urobí chybu, neváha a odstúpi. Tak sa správa štátnik. Žiaľ, Čaputová sa správa nie ako štátnik, ale ako zbabelec," prízvukuje Blaha.

"Vážená pani Čaputová, nikto viac neublížil slovenskému národu ako vy. Pani Katalin Nováková urobila veľké gesto, urobte ho aj vy. Inak ostanete len tým, čím ste sa zapísala do slovenských dejín doposiaľ - malá bezvýznamná osôbka, ktorá premeškala všetky príležitosti odísť so cťou a história si vás bude pamätať ako najslabšiu hlavu štátu v dejinách Slovenska. Vyzývam vás v mene väčšiny slovenského národa - zoberte si príklad od maďarskej hlavy štátu a okamžite ODSTÚPTE!" - uzavrel Blaha svoj status výzvou pre prezidentku.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik