Prezidentka Čaputová kritizovala YouTube
04 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

YouTube má pre Slovensko päť moderátorov obsahu, čo je menej v porovnaní s inými, podobne veľkými krajinami. Počet moderátorov pre jednotlivé jazyky zverejnil Google po prijatí európskeho zákona o digitálnych službách. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s viceprezidentkou YouTube Leslie Millerovou v San Franciscu.

"Slovensko je malý trh, ale je dôležité, aby slovenskí používatelia digitálnych platforiem mali garantovanú rovnakú pozornosť a bezpečnosť ako tí z veľkých krajín," povedala Čaputová.

S Millerovou hovorila o tom, ako vnímajú dodržiavanie záväzkov pri obsahu v slovenskom jazyku. Prezidentku tiež zaujímalo, kedy YouTube na Slovensku spustí svoje iniciatívy v oblasti duševného zdravia mladých ľudí, ktoré už fungujú v USA.

"YouTube je z hľadiska počtu užívateľov najväčšia sociálna sieť na Slovensku a má významnú zodpovednosť v boji proti nenávistným prejavom, najčastejšie voči dievčatám a ženám, proti výzvam k násiliu alebo v oblasti duševného zdravia mladých ľudí," skonštatovala prezidentka.

Čaputová je v týchto dňoch na pracovnej ceste v Spojených štátoch. Zo San Francisca sa v sobotu presúva do Pittsburghu. Na Slovensko sa vráti v pondelok (5. 2.).

VIDEO! Zoroslav Kollár sa venuje Lipšicovým milenkám
Zoroslav Kollár sa v najnovšom videu opäť venuje špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi o ktorom si myslí, že je mizerný právnik, ale tentokrát sa zameriava na niečo iné. Na pikantnosti zo života Daniela Lipšica, z viacerých... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Zdroj: Facebook: Zuzana Čaputová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik