Ivan Ševčík: GLOBSEC nám neprináša žiadny úžitok, SME PROTI (VIDEO)
22 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

„Ja som proti financovaniu akejkoľvek mimovládnej organizácie, z ktorej činnosti nemá prospech celá spoločnosť. Do Globsecu idú obrovské peniaze. To nie sú len prvotné finančné vstupy, ale sú to aj tie organizačné. Ako miesto, ochranka a podobne,“hovorí Ivan Ševčík s tým, že Slovensku GLOBSEC nič pozitívne neprináša.

Policajný generál vo výslužbe a poslanec NR SR Ivan Ševčík (SNS/NK) hovorí, že Slovensko má turistom čo ponúknuť. „Máme hrady, zámky. V mnohých obciach sú kaštiele, máme kúpele, máme nádherné Tatry. Môžeme a máme čo ukazovať. Máme čo rozvíjať a skutočne sem prilákať turistov,“ myslí si Ševčík, ktorý v rozhovore pre Ereport, povedal viac.

Hoci opozícia, zvlášť SaS hovorí o tom, že SNS vytvorením Ministerstva športu a cestovného ruchu SR rozširuje svoje možnosti kradnúť, Ševčík oponuje tým, že Slovensko má čo ukázať a tiež potrebuje podporiť oblasti, ktoré nás najviac reprezentujú, no roky sú finančne podvýživené.

Navyše opozícia má čo najmenej kritizovať vytváranie nových rezortov, keďže po voľbách 2020 vytvorili MIRRI.

Predseda SNS: Na klamstvá opozície musím reagovať (VIDEO)
Podpredseda NR SR Andrej Danko v rámci utorkovej (19.12.) tlačovej besedy SNS reagoval na niektoré dezinformácie, ktoré šíri slovenská opozícia. Nové ministerstvo má podľa neho veľkú šancu pomôcť HDP Slovenska tak, ako sa to stalo v Maďarsku.... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

„Vytvorili ministerstvo pre Veroniku Remišovú, kde zamestnali cez tisíc ľudí. Ovocie nevidíme žiadne, pretože tie eurofondy sa nijakým spôsobom nečerpali,“ hovorí Ševčík, ktorý by eurofondy rozdelil na obce a mestá, pretože tam je najlepšia kontrola. Tú zabezpečujú občania.

„A čo sa týka toho športu, ja budem na nového ministra apelovať, aby sa rozvíjal šport najmä pre mládež a deťoch. Aby sa im dala príležitosť,“povedal Ševčík. Zvlášť hovorí napríklad o sociálne slabších rodinách, ktoré nech majú deti akokoľvek nadané, nemôžu im dopriať, aby svoj talent rozvíjali. Navyše práve medzi deťmi a juniormi vyrastajú budúci reprezentanti Slovenska, preto je podľa Ševčíka potrebné rozvíjať práve túto oblasť.

„Ja som proti financovaniu akejkoľvek mimovládnej organizácie, z ktorej činnosti nemá prospech celá spoločnosť. Do Globsecu idú obrovské peniaze. To nie sú len prvotné finančné vstupy, ale sú to aj tie organizačné. Ako miesto, ochranka a podobne,“hovorí Ivan Ševčík s tým, že Slovensku GLOBSEC nič pozitívne neprináša.

P. Pellegrini prerušil schôdzu, poslanci sa zídu opäť od 8. januára
Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) prerušil v piatok popoludní 6. schôdzu NR SR. Poslanci sa do lavíc vrátia po novom roku, 8. januára. Ešte predtým minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) predniesol návrh na skrátené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

„Tam sa zídu len nejakí potentáti, ktorí len rozprávajú, v mnohých prípadoch sú to len plané reči, ako idú bojovať proti niečomu, niečo idú podporovať, na záver sa potľapkajú po pleci, navzájom sa pochvália a rozídu sa domov,“ konštatuje poslanec s tým, že za touto organizáciou žiadne rukolapné výsledky nevidno. Úlohou takých organizácií je len to, aby si niektorí ľudia upevnili svoje pozície v euroatlantických štruktúrach, pre Slovákov však význam nemajú. Navyše mu prekáža, že aktivity tejto organizácie sú smerované výlučne na prospech západu.

Podľa predsedu SNS Andreja Danka je táto organizácia „ohniskom liberálnych politikov“, preto ju SNS nechce financovať. Ivan Ševčík s ním rozhodne súhlasí.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik