Ministerka Saková: Keby len Sulíkovci bar vypili! Celé to bol chaos
26 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Chaos v Dubaji podľa ministerky hospodárstva Denisy Sakovej (Hlas-SD) iba potvrdil vládnuci chaos v štáte za posledných tri a pol roka. Reagovala tak na zistenia Národného kontrolného úradu. Tie síce má v e-maily aj Richard Sulík (SaS), no vyjadrí sa k nim až v pondelok.

„Kontrola ukázala, že rezort hospodárstva nezabezpečil dostatočne funkčný systém administratívneho a finančného riadenia. V dôsledku toho sme boli nútení konštatovať, že rezortná vnútorná kontrola nebola účinná, rozhodovanie kompetentných osôb bolo netransparentné. To nakoniec vyústilo do nehospodárneho využitia financií zo štátneho rozpočtu,“ informovala Henrieta Crkoňová, podpredsedníčka NKÚ v piatok, 24. 11. s tým, že celkové náklady na organizovanie zo strany Slovenska sú vyčíslené na 11.000.000 €. Ministerstvo hospodárstva na náklady použilo 7,9 milióna €. Výstavu organizačne zabezpečoval päťčlenný tím rezortu a obchodná spoločnosť na základe rámcovej dohody. Tej bolo z ministerského rozpočtu zaplatených 2,2 mil. eur.

NKÚ preveril BAŠAVEL SULÍKOVCOV v DUBAJI! Výsledok je známy!
Státisíce eur von oknom Excesy bývalých členov vlády v Dubaji pri predčasnej rozlúčke s vládnutím vzbudili pohoršenie. Hoci sa snažili zatĺkať, horibilnú tržbu v reštaurácii a prevádzke Take Away ututlať nemožno. Nevedeli hospodáriť v parlamente,... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Crkoňová sa dotkla aj vypitého baru – ministerstvo pre potreby reštaurácie nakúpilo alkohol za viac, ako 106-tisíc eur, doklady o nákupe či ďalšom nakladaní s ním, preukázané neboli. Nedostatkov, ktoré svedčia o praktikách papalášizmu však bolo ďaleko viac.

„Závery Najvyššieho kontrolného úradu, ktorý našiel pri pri slovenskom stánku na Expo Dubaj nezrovnalosti za stovky tisíc eur, chýbajúce doklady, či štátom platené ubytovanie pre veľké množstvo ľudí, ktorí neboli súčasťou delegácie, potvrdili to, o čo sa v médiách hovorilo v nedávnej minulosti. V štáte bol chaos a predchádzajúce vlády Matovičova a Hegera si tu robili čo chceli,“skonštatovala Denisa Saková na sociálnej sieti.

FB/ RF | Sulík - EXPO Dubaj

„Ja sa vám vyjadrím v pondelok, musím si to prečítať. Keď si tú správu prečítam, tak sa vám viem vyjadriť,“ opakovane odpovedal Richard Sulík (SaS) na otázky novinárov. Upozornil, že keď on na ministerstvo nastúpil, vo veci EXPO nebolo urobené vôbec nič, na všetko sa preto treba pýtať pána Žigu, jeho predchodcu vo funkcii. Ťažko však povedať, prečo ten Žiga nakupoval a nedokladoval, či poslal na EXPO so Sulíkom v delegácii ľudí, ktorí tam nemali čo hľadať.

Krescanko Dibáková sa PREDVIEDLA: AGRESÍVNI SLOVÁCI dosiahli svoje! (VIDEO+FOTO)
Jana Krescanko Dibáková je jednou z tých novinárok, o ktorých súčasní vládni politici hovoria, ako o aktivistických. V praxi to znamená, že vo svojich reláciách pravidelne manévruje diskusiu v prospech jedného z diskutujúcich, pričom je jasný jej... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik