Naď označil Fica za zlo. Diskutéri nechápu, prečo ho potom ľudia volili
07 | 11 | 2023 I Eka Balašková

V pondelok, 6. novembra navštívil Robert Fico aj ministerstvo obrany. Na tlačovom vyhlásení uviedol do funkcie nového ministra, ktorým sa stal nominant Smeru Robert Kaliňák. Ten predstavil svoje priority na novom poste aj vo vzťahu k Ukrajine. Reakcia jeho predchodcu vo funkcii – Jaroslava Naďa na seba nenechala dlho čakať.

Premiér a minister odkomunikovali najdôležitejšie ciele nového ministra obrany. Jeho predchodcovi Jaroslavovi Naďovi sa ale nepozdáva ani on, ani jeho šéf. Na Facebooku v statuse Fica označil za zlo, ktorému sa vojaci pri vzdávaní povinných pôct vedia pozrieť do očí len preto, lebo sú zvyknutí hľadieť na zlo. Názor diskutérov pod statusom však nie je úplne jednoznačný.

Sme a ostávame členmi NATO

Vo vyhlásení pre médiá premiér Fico a minister Kaliňák odkomunikovali prístup k NATO, migračnej kríze a Robert Kaliňák avizoval ukončenie uzatvárania škandalóznych zmlúv. Prisľúbil tiež pomoc ministerstvu vnútra v oblasti nelegálnej migrácie, čo je krátkodobý a momentálne aktuálny problém.

Kaliňák prebral ministerstvo: ŠKANDALÓZNY spôsob uzatvárania zmlúv SKONČIL! (VIDEO)
Premiér Robert Fico (Smer-SD) požiadal ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) vzhľadom na objem doterajších dodávok na Ukrajinu o inventúru vojenského materiálu. Vojenskú pomoc Ukrajine naďalej odmieta. Zbrojárskym firmám zo Slovenska však v... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Najväčší klamár v SR

„Nadával im, že nevedia ani len pochodovať, počas jeho uplynulých vlád škrtal obranný rozpočet, pre “posilnenie” bezpečnosti nás všetkých robil nevýhodné biznisy s najväčšími kumpánmi, ktorí sa dnes skrývajú v zahraničí a ostatné roky sa stal blízkym spojencom vraha z Kremľa. Takto sa dá opísať vzťah premiéra R. Fica k Ozbrojeným silám SR,“ píše o premiérovi na Facebooku exminister obrany Jaroslav Naď a pripomína, že profesionálni vojaci dnes vzdávajú plné pocty „najväčšiemu klamárovi v SR“. Vojaci pritom podľa Naďa veľmi dobre vedia, že boli zneužití na predvolebnú kampaň Smeru.

Facebook Jaroslav Naď | Robert Fico a Robert Kaliňák v maskáčoch

Robí si starosti

„Vážený pán Fico, dnes sa pozriete do očí tých, ktorí sú ozajstní vlastenci a položili by život za svoju krajinu. Tých, o ktorých ste klamali, že ich posielam bojovať na Ukrajinu, že im beriem ich výzbroj, do očí tých mužov a žien, ktorí na rozdiel od vás slúžia a bránia slovenské záujmy nie ruské a ani svoje vlastné. A viete čo? Vojaci to zvládnu, lebo sú pripravení a trénovaní pozerať sa zlu do očí,“ uzatvára Naď.

Taraba a Takáč: KONČIA BOJE! Envirorezort a agrorezort čaká spolupráca (VIDEO)
Spolupráca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka s ministerstvom životného prostredia by mala byť samozrejmá. Uplynulé roky tieto rezorty navzájom bojovali. Napísal to po spoločnej tlačovej konferencii minister pôdohospodárstva Richard... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Zotreli ho, ako stierací lós

Pod príspevkom ex ministra obrany by sa dalo očakávať súhlasné pritakávanie a spokojnosť s jeho vedením ministerstva, opak je pravdou.

„Vieš čo je zaujímavé? V poslednej dobe som mal na hraniciach možnosť porozprávať sa s vojakmi, ktorí slúžili. Nestretol som ani jedného, čo by za tebou smútil, ba priam naopak. o čom to svedčí?,“pýta sa pán, ktorý vypomáha občianskym hraničným hliadkam a iná diskutujúca mu dáva za pravdu – množstvo jej známych vojakov Naďa neospevovalo, ani napriek jeho vlastnému pocitu dokonalosti.

Podľa inej diskutujúcej „Fico patrí na psychiatriu“ a ďalší sa skôr rečnícky pýta, prečo teda väčšina vojakov volila práve Smer.

„A vidíte, veľmi veľa mojich známych z východu, vojakov, ma bude presviedčať ako dobre sa mali za Fica a preto ho volili,“ nepochopí Naďov volič. Iný pri pohľade na maskáče, v ktorých boli Fico a Kaliňák oblečení uvažuje, ako by im pristal „iný mundúr“.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik