Varovný status mamičky rozhýbal policajtov! 25-ročný mladík z Azerbajdžanu ponúkal deťom sladkosti
02 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

V Žarnovickom okrese polícia preverovala varovný status šíriaci sa na sociálnej sieti, v ktorom žena vyzývala rodičov, aby si dávali na svoje deti pozor v súvislosti s neznámym Ukrajincom ponúkajúcim jej dieťaťu lízanku. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici vo štvrtok informovalo, že celú situáciu preverilo a konštatovalo, že nešlo o žiadneho Ukrajinca ani únoscu detí.

"Policajti zistili, o aké auto ide a podarilo sa im stotožniť aj jeho vodiča. Nejde o Ukrajinca, ale o 25-ročného mladíka z Azerbajdžanu, ktorý je na Slovensku legálne. Policajtom povedal, že má tiež podobnú dcérku a keď ich (matku s dcérou) uvidel, chcel dieťa potešiť sladkosťou, v ich krajine je to bežné," vysvetlila polícia s tým, že mladíka upozornili, aby sa v budúcnosti takéhoto konania zdržal.

Varovný status mal viac ako 9000 zdieľaní a polícia dostala v súvislosti s ním viacero podnetov. Žena v ňom opisovala, ako pri nej zastalo auto so značkou HC, no muži v ňom boli Ukrajinci. Jeden z nich mal dávať dieťaťu do ruky lízanku a pýtať sa, kam idú. Polícia upozorňuje, že hoci táto situácia ženu vystrašila a v statuse apeluje na rodičov, políciu neinformovala. Svoj status podľa polície nezmazala ani po vysvetlení celej situácie a šíri sa ďalej.

V súvislosti s prípadom polícia ďalej upozorňuje obyvateľov, aby si v podobných prípadoch poznačili evidenčné číslo vozidla, prípadne urobili fotografiu a neodkladne kontaktovali políciu na známom čísle 158.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik