Prieskum: Sú ľudia spokojní s novou vládou?
26 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Sú ľudia na Slovensku spokojní s novou vládnou koalíciou a očakávajú, že prinesie stabilitu? Agentúra SANEP urobila exkluzívny prieskum pre ta3.

Ľudia podľa prieskumu vkladajú svoje nádeje do Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Veľmi nízku dôveru spoločnosti zaznamenala Veronika Remišová, Marián Kotleba aj Mikuláš Dzurinda. Spomedzi opozície najviac ľudí verí Milanovi Majerskému.

Exkluzívny prieskum verejnej mienky pre televíziu ta3 sa uskutočnil v dňoch 19. – 24. októbra 2023 . Cieľom prieskumu bolo zistiť, ako sú obyvatelia Slovenska spokojní s výsledkami volieb, do akej miery je pre nich prijateľná nová vládna koalícia a tiež či ľudia očakávajú, že výsledky volieb prinesú krajine politickú stabilitu a pomôžu pri riešení dlhodobých problémov.

Viac ako polovica opýtaných verí, že výsledky volieb dopomôžu riešeniu dlhodobých problémov Slovenska.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že nadpolovičná väčšina obyvateľov je spokojná so vznikom vládnej koalície na čele s Robertom Ficom v zložení SMER/HLAS/SNS (v súhrne 51,3 percenta obyvateľov), zatiaľ čo v súhrne 34,2 percenta ľudí je s novou vládnou koalíciou nespokojných. Len 14,5 percenta ľudí nemá v tejto otázke jasno.

Národná rada sa musí stať dôstojnou reprezentantkou štátu nielen doma, ale aj vo svete
Predseda parlamentu a líder HLASu Peter Pellegrini má za sebou prvú tlačovku na poste šéfa parlamentu, kde vyslovil spokojnosť nad priebehom ustanovujúcej schôdze ako aj vytvorenie orgánov parlamentu. <iframe... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!