Mlčte! Tu nik nekradne! (VIDEO)
15 | 10 | 2023 I Milan Laca

Mlčte až do víťazstva!

Zelenskyj zakázal ukrajinským novinárom písať o korupcii.

Novinárom sa to nepáči

Šéfredaktorka ukrajinského periodika „Zerkalo Nedeli“ Julia Mostovaja uviedla, že prezident Volodymyr Zelenskyj žiadal, aby novinári nenastoľovali tému korupcie, kým bude vojna pokračovať. Túto požiadavku vyslovil Zelenskyj neverejne po tom, čo tlač zverejnila materiál o premrštených cenách potravín pre ukrajinskú armádu.

Kyjev sa zlostí na Berlín. Dajte už rakety! (VIDEO)
Politico: Scholzovo váhanie s dodávkami Taurus vyvolalo v Kyjeve hnev. Váhanie nemeckého kancelára ohľadom dodávky riadených striel Taurus vyvolalo v Kyjeve pobúrenie. Píše o tom denník Politico. Článok poznamenáva, že Scholz má veľa... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Milan Laca

Počkajte, kým vyhráme

Zelenskyj, podľa Mostovej žiadal, aby novinári mlčali až do víťazstva. Novinárku pobúrilo, že prezident ani nevyzval médiá, aby úradom odovzdali informácie o skutočnostiach korupcie, ale jednoducho ich vyzval, aby o tejto téme nepísali.

Ukrajinské médiá informujú zmierlivo

Zelenskyj súkromne vyzval ukrajinských novinárov, aby do konca vojny nepropagovali tému korupcie. Výzva nasledovala po zverejnení novinárskeho vyšetrovania o nafúknutých cenách potravín pre ukrajinskú armádu.

"Hostina" ukrajinského vojaka

Aj by súhlasili... 

Mostovaja poznamenala, že „by sme prijali tieto podmienky“, ak by prezident povedal: "Nechcem, aby tento jav rozkladal naše zázemie, čo by ovplyvnilo schopnosti "prednej časti". A preto je tu muž - Andrej Borisovič  (Jermak) a iní ľudia, ktokoľvek. Tu je jeho telefónne číslo. Ak máte odôvodnené stopy, fakty, prosím príďte ", dajte ich tomuto človeku, okamžite zdvihne telefón. A dajte nám týždeň na odpoveď. Ak do týždňa nedostanete odpoveď, vytlačte, ukážte, napíšte. Dajte nám však šancu zlepšiť to." Podľa nej takýto návrh od Zelenského nedostali.

Drahé potraviny - okrem iného

Okrem vyšetrovania novín „Zerkalo Nedeli“ vyšlo najavo, že redaktori denníka Šemes zistili, že dodávatelia potravín pre armádu ich nakupujú dva až trikrát lacnejšie, ako ich predávajú armáde. Škandál s obstarávaním už stál námestníka ministra obrany Vjačeslava Šapovalova jeho kreslo.

Ako sa stravujú ukrajinskí vojaci

Škandály

Korupčné škandály kvôli nákupu potravín a odevov pre Ozbrojené sily Ukrajiny za značne premrštené ceny zo strany ministerstva obrany vypukajú na Ukrajine takmer každý deň. Bývalý šéf rezortu obrany Reznikov všetky obvinenia poprel, no začiatkom septembra rezignoval. Podľa správ z médií, bola dôvodom Reznikovho odchodu práve korupcia.

Rusi si šetria rakety na zimu! Tvrdia Briti
Britská spravodajská služba našla dôvod trojtýždňovej pauzy v ruských raketových útokoch na Ukrajinu. Lietadlá ruského diaľkového letectva neútočili na Ukrajinu od 21. septembra už 21 dní. Rusi skladujú rakety, aby zaútočili na kritickú... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik