POZOR! META PRITVRDZUJE! BUDE MAZAŤ AKÉKOĽVEK PRÍSPEVKY S BOMBICOM
29 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dali ho na čierny zoznam. Facebook zakazuje verejnú podporu Daniela Bombicu, známeho pod prezývkou Danny Kollár! Facebook bude príspevky mazať!

Portál Živé.sk upozorňuje, že Dany Kollár sa tak stal prvým žijúcim Slovákom, u ktorého bolo oficiálne potvrdené jeho zaradenie na tento zoznam.

Začiatkom augusta zablokovala spoločnosť Meta, prevádzkovateľ sociálnych sietí Facebook a Instagram 20-tisícovú facebookovú skupinu fanúšikov Daniela Bombica

Skupina, medzi administrátorov ktorej patrila aj jedna z redaktoriek dezinformačného Hlavného denníka, bola pomyselným Bombicovým „mostom“ na Facebook, pretože Bombic svoj vlastný profil, ani stránku už nemali! 

Ešte v novembri 2022 jej obsah Meta preverovala, no hoci zasiahla proti bližšie nešpecifikovanej časti obsahu, samotnú skupinu nechala fungovať ďalej, píše Živé.sk.

Danny Kollár je aktuálne na čiernom zozname Metty a Facebook.

Pre Živé.sk spoločnosť uviedla, že ako dôsledok Bombicovho zaradenia na čierny zoznam podľa svojich slov odstráni akýkoľvek obsah s Danielom Bombicom, prípadne obsah vyjadrujúci mu „chválu alebo podstatnú podporu“.

Túto politiku Meta uplatnila aj na spomínanú fanúšikovskú skupinu, ktorá preto bola prevádzkovateľom úplne zrušená.

Nadávať na Bombica sa smie

Pravda je taká, že nie každý príspevok sa bude mazať.

"Pravidlá siete totiž úplne nezakazujú rozprávať o nebezpečných organizáciách a jednotlivcoch. Používatelia môžu ich obsah napríklad verejne odsúdiť alebo o ňom vecne, neutrálne diskutovať. Z príspevku používateľa však musí byť jasné, že nejde o prejav podpory. Ak z textu nie je jasný zámer autora, Facebook ho po prípadnom nahlásení zmaže. Zároveň treba dodať, že Facebook proti podobnému typu obsahu zakročuje len v prípadoch, keď je naň upozornený. Nemaže ho proaktívne. Dôležitú úlohu tak budú zohrávať samotní používatelia siete, ktorí majú možnosť obsah nahlasovať a posielať ho tak moderátorom siete na posúdenie," upozorňuje Živé.sk.

41-ročný Slovák aktuálne žije v Londýne na slobode, ale minulé leto musel zaplatiť kauciu 15-tisíc libier (cez 17-tisíc eur) a polícia ho monitoruje elektronickým náramkom.

"Dodržiavať musí viaceré podmienky kaucie, obmedzujúce napríklad jeho voľný pohyb v rámci Anglicka či možnosť vycestovať za hranice. Termín jeho extradičného pojednávania, ktoré rozhodne o jeho prípadnom vydaní na Slovensko, bol už trikrát odložený," zdôrazňuje Živé.sk.

Aktuálne je stanovený na 20. september, desať dní pred parlamentnými voľbami, ku ktorým sa Bombic tiež často vyjadruje.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik