Lenč: Polícia sa dostala do politiky! Mentorstvo, hyenizmus a parazitovanie...
18 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Výsledkom snahy o očistu polície od politiky je však to, že polícia sa dostala do politiky. A to nie len v súvislosti s tým, že vedenie polície "určuje", kto (ne)môže byť ministrom vnútra." Citát Jozef Lenč, politológ.

Názor politológa Lenča, s názvom: "POLITIKA V POLÍCIA, POLÍCIA V POLITIKE," zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Pred mesiacom prezidentka republiky Zuzana Čaputová zbavila Ivana Šimka poverenia viesť ministerstvo vnútra

Zdôvodňovala to tým (spolu s dočasne povereným premiérom Ódorom), že chceli zabrániť politizácii policajného zboru - zasahovaniu politikov do práce polície - a posilniť tak dôveru v nezávislosť práce OČTK a pokračovanie politiky "rozviazaných rúk polície".

Výsledkom snahy o očistu polície od politiky je však to, že polícia sa dostala do politiky. A to nie len v súvislosti s tým, že vedenie polície "určuje", kto (ne)môže byť ministrom vnútra.

K politizácii dochádza

Aktuálne dianie v PZ SR a "biblické" akcie NAKA, ktoré využíva k vlastnej mediálnej prezentácii najmä prezident policajného zboru plk. Hamran, však dokazujú, že k politizácii a neúmernému zasahovaniu do práce PZ SR dochádza predovšetkým zo strany vedenia PZ SR. Včerajšia tlačová konferencia - po opakovanom obsahovom i realizovanom zásahu NAKA - bola toho najlepším dôkazom. Ak sa niekomu ešte zdá, že nominanti OĽaNO a priateľov vo vedení polície sa nesprávajú ako všetci tí, ktorí sa do svojich pozícií dostali vďaka Igorovi Matovičovi, stačí si pozrieť úvod tlačovej konferencie a započúvať sa do bežnej "argumentácie" prezidenta PZ SR. Mentorstvo, hyenizmus a parazitovanie na smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sú niečo, pred čím nemajú zábrany iba tí, ktorých si do svojich pozícií vybral občan Matovič.

Dnes ráno zasadala Bezpečnostná rada vlády

Vlády, ktorej kľúčovými prioritami v časovo (a dnes aj mocensky) obmedzenom mandáte bolo prinavrátenie dôvery v štát a jeho inštitúcie a priviesť Slovensko k predčasným voľbám (bez škandálov a zbytočného vytvárania podnetov pre dezinformácie a hybridné vojny).

Už v prípade zbavenia poverenia ministra Ivana Šimka v tom zlyhala.

Robertovi Ficovi (a dezinfoscéne) dali nástroje, aby naďalej šíril lži o tom, že dôjde k volebným manipuláciám, že slovenskí politici sú v područí amerického miliardára Sorosa. Následné akcie NAKA, ktoré "triumfálne" prezentovali na tlačových konferenciách, a ktoré vo výsledku dopadli ako vždy - prepustením obvinených - v očiach verejnosti znížili mieru dôvery v nezávislosť vyšetrovania a podporili týždne opakované tvrdenia Smeru, že sa chystá "hon na opozíciu". Akcia "Rozuzlenie" do týchto tvrdení ešte pridala aspekt údajného "štátneho prevratu".

Ak kompetentným ešte vôbec záleží na tom, aby ľudia dôverovali demokratickým inštitúciám, systému zastupiteľskej demokracie a ak nechcú, aby o výsledku volieb rozhodli samozvaní "pištoľníci", je najvyšší časť dostať políciu z politiky. Voľné ruky by nemali byť anarchiou.

VYHLÁSENIE Zuzany Čaputovej PO ZASADNUTÍ BEZPEČNOSTNEJ RADY

Žiaden policajný prevrat v štáte sa nekoná. Chod inštitúcií, ktorých členovia boli obvinení po zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), je zabezpečený a sú funkčné. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová po piatkovom rokovaní bezpečnostnej rady.

Viac v článku:

VYHLÁSENIE Zuzany Čaputovej PO ZASADNUTÍ BEZPEČNOSTNEJ RADY
Žiaden policajný prevrat v štáte sa nekoná. Chod inštitúcií, ktorých členovia boli obvinení po zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), je zabezpečený a sú funkčné. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová po piatkovom rokovaní bezpečnostnej... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik