Vysoké Tatry:Traja poľskí turisti uviazli v exponovanom teréne
23 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Traja poľskí turisti uviazli v exponovanom teréne vo Vysokých Tatrách, po noci strávenej v horách im pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) s tým, že o pomoc ich požiadali náhodní turisti, ktorí počas výstupu na Jahňací štít počuli v oblasti Fľašky volanie o pomoc a videli svetelnú signalizáciu z čelovej baterky.

"O technický zásah bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ktorá na palubu vzala dvoch horských záchranárov a spoločne smerovali na miesto overiť situáciu," uvádza HZS. Po prílete na miesto zistili, že v Medenej kotlinke sa nachádzajú traja Poliaci, ktorí počas sobotňajšieho (22. 7.) výstupu z Téryho chaty na Pyšný štít chceli zísť na Chatu pri Zelenom plese. Uviazli však medzi snehovými poľami a v mieste, kde sa nenachádzal telefónny signál.

Príslušníci HZS spolu s leteckými záchranármi postupne evakuovali všetkých turistov za pomoci palubného navijaka na heliport k Chate pri Zelenom plese. Následne ich transportovali terénnym vozidlom HZS do Starého Smokovca, odkiaľ už pokračovali samostatne.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni