Odkaz pre aktivistov a ochranárov od obyvateľky Detvy! (VIDEO)
11 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

"A takto si tu v Detve žijeme...," píše na sociálnej sieti obyvateľky Detvy, ktorá odkázala aktivistom a ochranárom z Bratislavy. Na sociálnej sieti zverejnila aj video, v ktorom je vidieť, ako medveď vbehol do dvora.

"Ja by som tých bratislavských aktivistov a ochranárov priviazala z vonka k tomu plotu, aby si toho macka užili na vlastnej koži. Na čo sa čaká, veď nás tu už ohrozujú rovno v centre mesta, vo dvore? HALÓ ochranári, preberte sa už konečne z nostalgie, pokiaľ nezabije nejaké dieťa!!!" Zverejnila na sociálnej sieti svoj odkaz ochranárom a aktivistom obyvateľka Detva, pani Oľga Vilhanová.

VIDEO:

Medvede v Detve boli zachytené v minulosti v lokalitách cintorín, amfiteáter, Nová Ves, Kamenná, Melišíkovci, Vilhanovci, Podkladie, Kostolná, Stavanisko a Skliarovo. 

Mesto vydalo varovanie!

„Pri pohybe a pobyte na týchto miestach vás preto žiadame o maximálnu ostražitosť a opatrnosť. Mesto Detva aktívne spolupracuje so zásahovým tímom na vyriešení situácie s medveďmi. Vedenie mesta je v kontakte s obyvateľmi zasiahnutými stretmi s medveďom a takmer každý večer trávime v teréne spolu so Zásahovým tímom pre medveďa hnedého JUH,“ uviedol primátor mesta Branislav Baran.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik