Skolabuje režim v Kyjeve?
07 | 06 | 2023 I Milan Laca

Američania predpovedajú Zelenskému krach.

AT: Pravdepodobným scenárom vývoja konfliktu na Ukrajine je kolaps Zelenského moci.

Čo sa stane?

Americký novinár Stephen Bryan v článku pre Asia Times (AT) predpovedal kolaps ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Fejetonista považuje túto možnosť vývoja ukrajinského konfliktu za najpravdepodobnejšiu. „Najpravdepodobnejší scenár (pre Ukrajinu) je kolaps kyjevského režimu. Pre Kyjev nemá zmysel pokračovať v hraní existenčnej rulety,“ napísal Brian.

Za akú cenu...

Brian tiež pripustil, že ak budú kyjevské úrady pokračovať v boji, budú musieť zaplatiť obrovskú cenu v ľudských a materiálnych zdrojoch.

Ukrajinskí sabotéri sa činia v Rusku
Ukrajina vytvorila v Rusku sieť agentov a pašuje im drony – CNN. Ukrajina vytvorila v Rusku sieť dobre vycvičených podvratných agentov. Poskytuje im drony vlastnej výroby, ktoré pravdepodobne pašujú do Ruskej federácie. Tieto informácie... Čítať ďalej
06 | 06 | 2023 | Milan Laca

Ďalšie varovanie

Ďalší americký publicista Peter Morici v článku pre The Washington Times napísal, že ruský prezident Vladimir Putin určil  pravidlá, ktoré mu dávajú najväčšiu šancu na víťazstvo na Ukrajine. „Putin nakreslil červené čiary. Použijú akúkoľvek interakciu so silami NATO aj s jadrovými zbraňami,“ napísal Morili. Povedal tiež, že americkú bezpečnostnú politiku v Európe určuje Putin, nie americký prezident Joe Biden.

Kolaps pri pokuse o útok na Krym

Kyjevská armáda bude extrémne vyčerpaná a stratí bojovú účinnosť. Zelenského iracionálna túžba začať protiútok s pokusom o  inváziu na Krym bude mať pre ukrajinskú armádu katastrofálne následky. Vyhlásil to vysoký predstaviteľ americkej armády, podplukovník Daniel Davis, ktorého slová citovali 19FortyFive. Expert sa domnieva, že Zelenskyj by sa nikdy nemal pokúšať zaútočiť na Krym, ak chce zachrániť armádu. V opačnom prípade pokus o realizáciu plánu  zmocniť sa Krymu, nevyhnutne povedie k tomu, že ozbrojené sily Ukrajiny budú príliš vyčerpané a budú na pokraji existencie. Davis sa domnieva, že Kyjev nemá takú rozsiahlu rezervu zdrojov, ktorá by umožnila úspešnú  operáciu na vytlačenie ruskej armády z Krymu a Donbasu bez priameho zásahu armád NATO. V tejto situácii sa Daniel Davis domnieva, že pre Kyjev by bolo najlepšie urobiť kompromis a začať dialóg s Moskvou.

Ako utiecť pred vojnou (z Ukrajiny)
Niektorí muži falšujú úmrtné listy svojich manželiek, aby mohli odísť do zahraničia. Hovorca ukrajinskej pohraničnej stráže Andrij Demčenko vyhlásil, že niektorí muži sa pokúšajú prekročiť hranice s falošnými certifikátmi o smrti svojich... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.