Spisovateľ Murín: Udávať? Môžeš! Ale len v duchu LEBOFICO
03 | 06 | 2023 I Eka Balašková

„Na pulze dňa“ je aj spisovateľ Gustáv Murín. Preto nečudo, že mu neušiel „papalášsky krok“ policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý dlhoročného hovorcu prezídia PZ „poslal“ do kancelárie.

Murín hovorí o Slivkovej naivite v tom, že po zmene ministra môže otvorene hovoriť o chránencovi Šimkovho predchodcu. Slivka už nie je hovorcom, zato Murín prichádza s názorom, že „prezrádzači“ sú žiadúci, len ak sa ich informácie týkajú opozície. Hamran pritom na svojom mieste tiež nie je úplne najčistejším spôsobom.

Hamranov dvojitý meter

Po Orwellovskom dvojitom metri podľa Gustáva Murína prešli médiá mlčaním najnovšiu aféra z Prezídia Policajného zboru SR.

„Hovorca Prezídia Polície, Slivka, si totiž naivne myslel, že konečne môže otvorene hovoriť o špinavostiach Hamrana, ale "úradník" Šimko ho vyviedol z omylu a Slivka už nie hovorcom. A pamätáte si akú kampaň tu robila samo-vláda plagiátorov ohľadom "whistleblowerov", teda "prezrádzačov"? Dokonca zriadili aj Úrad na ich ochranu, ale zjavne len pre tých, čo by udávali v duchu leboFico. Akonáhle sa objavil niekto, kto usvedčuje ich, už tá ochrana neplatí?,“pýta sa Gustáv Murín vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

TASR | Štefan Hamran

Najlepší uchádzač

Hamran o sebe dal vedieť ešte v čase, keď bol na miesto policajného prezidenta vybratý Peter Kovařík. Hamran o sebe hovoril, ako o najlepšom uchádzačovi, podporovali ho vplyvné mimovládky  či aktivisti, napriek tomu neuspel. Uspel až počas ministra Mikulca. Najskôr, ako dočasný policajný prezident, neskôr si svoju pozíciu upevnil. Nepotreboval ani prejsť výberovým konaním. Je skrátka najlepší.

Nikomu na „najlepšom uchádzačovi“ však neprekážalo, že hoci má byť policajný prezident apolitický, aktívne spolupracoval s Progresívnym Slovenskom a do pozície policajného prezidenta sa dostal bez riadneho výberového konania. Nehovoriac o tom, že sa zastáva vyšetrovateľov NAKA, ktorí mali byť do ukončenia vyšetrovania „vyzlečení z uniformy“ a zasahuje do vyšetrovania politicky citlivých prípadov.

Hovorca veľa hovoril! Sťažnosť na Hamrana mu zlomila krk
Neprešiel ani mesiac a už sa zametá. Ak ste však očakávali, že padali hlavy ľudí, ktorí sa za predchádzajúcej vlády podieľali na prešľapoch, tie ružové okuliare si rýchlo zložte. Zo svojho postu musel z vôle policajného prezidenta Štefana Hamrana... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Prečo ho Čaputovej minister nevymení

Na sociálnej sieti sa prezidentkin minister vnútra Ivan Šimko vyjadril tak, že síce dostáva veľa návrhov na výmenu ľudí na rôznych postoch, v prípade Hamrana tak urobiť nemieni.

„Dnes ich vymením a zajtra prídu druhí a urobia to zas. Kam sa tak dostaneme? Vymeníme postupne celý národ? Nebolo by lepšie naučiť sa konečne žiť a tvoriť s tými, s ktorými nás podivuhodné cesty Pána priviedli na tú istú loď? Samozrejme, ak sa na nej budú správať, ako sa patrí,“ vyjadril sa nedávno na sociálnej sieti Šimko.

Chmelár: Šialenstvo, ktoré žijeme, už predčilo aj kampaň proti pásavke zemiakovej z päťdesiatych rokov
Ak neodmietneme súčasnú atmosféru udavačstva a paranoje, udusí posledné zvyšky našej slobody! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik