Od pondelka dôjde k úplnej uzávere mosta Lendak - Tatranská Kotlina
28 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Od pondelka (29. 5.) dôjde k úplnej uzávere mosta Lendak - Tatranská Kotlina. Dôvodom je jeho rekonštrukcia. Pre TASR to uviedla Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Obchádzková trasa povedie cez obce Výborná, Slovenská Ves a Spišská Belá. Ako na sociálnej sieti uviedol starosta Lendaku Miroslav Koščák, obchádzka predstavuje približne 17 kilometrov. Po odklonenej trase bude premávať aj autobusová doprava medzi Lendakom a Tatranskou Kotlinou.

Okresný úrad Poprad povolil zhotoviteľovi uzáveru do konca novembra. "Tento most je v havarijnom stave, úplnej uzávere sa nedá vyhnúť," dodal Koščák.

Zmluva o dielo medzi Správou a údržbou ciest PSK a firmou Eurovia SK bola uzavretá ešte vlani na prelome mája a júna. Práce približne za 877.000 s DPH sa tak začínajú po roku od jej podpisu. "Realizácia stavebných prác na dotknutom mostnom objekte nebola začatá z dôvodu doplnenia potrebných povolení dotknutých organizácií, ako aj z dôvodu trvajúcej zimnej údržby," vysvetlila Lehotská.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik