To je pracovná morálka! Mimoriadnu schôdzu k vláde odborníkov a voľbám neotvorili!
16 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k vláde odborníkov a skoršiemu termínu predčasných volieb ani v utorok neotvorili. Poslanci opakovane neboli uznášaniaschopní. Navrhované uznesenie bude programom ďalšej riadnej schôdze, ktorá sa má začať v júni.

Mimoriadne rokovanie inicioval opozičný Smer-SD. Chcel presadiť uznesenie k úradníckej vláde a skorším voľbám, a to 1. alebo 8. júla. Kabinet odborníkov chcel zaviazať, aby predložil aj návrhy zmien zákonov upravujúcich lehoty a podmienky dôležité na konanie parlamentných volieb v júlovom termíne.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok (15. 5.) vymenovala vládu odborníkov na čele s doterajším viceguvernérom Národnej banky Slovenska Ľudovítom Ódorom. K tomuto kroku hlava štátu pristúpila po tom, ako dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuela Vlčan avizoval odchod z funkcie. Po ňom požiadal o odobratie poverenia riadiť rezort aj minister zahraničných vecí Rastislav Káčer a následne aj premiér Eduard Heger.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik