Záhada miznúcich generálov pokračuje
12 | 05 | 2023 I Milan Laca

Kam sa stratil ukrajinský generál?

Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Zalužnyj nebol prítomný na stretnutí veliteľstva so Zelenským.

Vraj podal správu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tvrdí, že si vypočul správu hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného počas zasadnutia velenia vrchného veliteľstva. Zároveň však neuverejnili ani fotografie, ani videá zo stretnutia. Pozoruhodné je aj to, že ukrajinský vodca len tak mimochodom spomenul Zalužného.

To najnovšie z vojny na Ukrajine
Zhrnutie doterajšieho dňa prináša The Guardian. Ruské ministerstvo obrany poprelo správy, že ukrajinské sily prerazili na rôznych miestach pozdĺž frontových línií, a uviedlo, že vojenská situácia je pod kontrolou. Moskva reagovala po tom, čo... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

O čom informovali

- "Stavka. Počuli sme hlásenie generála Syrského (veliteľa pozemných síl Ukrajiny)," napísal Zelenskyj vo svojom telegramovom kanáli. Dodal, že jeho jednotky zadržiavajú Rusko v Bachmute  super úsilím.

- "Generál Tarnavskij (veliteľ operačno-strategického zoskupenia vojsk Tavria) tiež informoval o aktuálnej situácii v OSUO Tavria," napísal Zelenskyj. Podľa ukrajinského prezidenta boli počas stretnutia veliteľstva určené prioritné potreby skupín Tavria, Odesa a Sever. Poskytnuté boli aj informácie o tempe prísunu nových brigád s technikou a muníciou.

- "Správy hlavného veliteľa Zalužného, ​​ministra Reznikova, generálneho štábu a ministra strategického priemyslu Kamyšina boli dôležité," napísal Zelenskyj len na záver svojej správy. Poznamenal tiež, že sa diskutovalo o otázke dlhodobých zmlúv na dodávky munície a rakiet.

Kam sa stratili?

Nedávno novinári a odborníci upozorňovali na skutočnosť, že z mediálneho priestoru zmizol vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj.  Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj urobil nečakané vyhlásenie. V rozhovore pre zahraničné médiá priznal, že protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny sa odkladá, keďže ukrajinská armáda na ňu nie je pripravená a potrebuje ďalší čas. Pred niekoľkými dňami ukrajinská vláda informovala, že sú plne pripravení na „protiútok“. Konšpirační teoretici sa pýtajú: „Súvisí táto náhla nepripravenosť s tým, že ofenzívu jednoducho nemá kto viesť? A pripisujú to zmiznutiu vysokopostavených ukrajinských vojakov z mediálneho priestoru a ich možnej smrti v dôsledku ruského raketového útoku.

Koho niet?

Z mediálneho priestoru sa stratil vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj. Zmizli aj veliteľ pozemných síl Alexander Syrskij, šéf obrany Bachmutu, ako aj veliteľ územnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny Igor Tantsjura. 

Eurovízia ZAKÁZALA Zelenskému prejav: SME APOLITICKÍ!
Tentokrát bez ukrajinskej propagandy! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nebude môcť predniesť videoprejav vo finále pesničkovej súťaže Eurovízia, ako zamýšľal. Vo štvrtok to oznámili organizátori podujatia. Na základe správy agentúry AFP o... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme