Čo platí na Budajových vegetariánov? Všetci svätí (VIDEO)
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Poriadny posmech zožal pred časom minister životného prostredia Ján Budaj, ktorý označil za vegetariána medveďa hnedého, najväčšiu šelmu žijúcu na území Slovenska. „Medvede nezabíjajú ľudí, sú to vegetariáni,“ povedal Budaj v diskusnom programe televízie Markíza. Zdá sa však, že minister nemal úplne pravdu. A my vám ponúkame zázračné formulky na odohnanie tejto šelmy, ak by ste si s ňou, nedajbože, skrížili cestu.

Budaj označil za nezmyselnú otázku diváka Pavla, ktorý sa ministra pýtal, dokedy budú na Slovensku medvede zabíjať ľudí. „Medvede sú vegetariáni. Ak sa stane nehoda, určite je výnimočnejšie, než majú poľovníci sami medzi sebou. Bohužiaľ, za rok padnú dva životy poľovníkov ich vlastnou rukou,“ reagoval na otázku Budaj.

Minister sa vzápätí pochválil, že sám chodí do lesa aj v miestach, kde sú medvede, a to bez ochranky. „Okolo medveďov sa robí len propaganda a je to hra opozície. Poľovníci chcú len povolenie, aby mohli strieľať medvede a mali trofeje,“ uviedol.

Rastlinná potrava tvorí v prípade medveďa 90 percent jedálnička, ale určite nejde o vegetariána. Medvede sú všežravce. A v jarnom období, keď sa hladné medvede zobúzdajú po zimnom spánku, počúvame o stretoch tejto šelmy s človekom čoraz častejšie.

Už sa ale nemusíte obávať prechádzky po lese. Máme zaručený spôsob, ako sa postaviť medveďom bez ujmy na zdraví aj na živote. A boja sa toho ako čert kríža! A veru, stačí spomenúť všetkých svätých.

Vo videu nájdete návod, ale pre istotu zázračné formulky aj napíšeme: "Je.em ti krista ale ideš! Máriu tvoju!" Tak týto dvaja svätí sú zaručení, ale možno by ste mohli zaloviť v pamäti na hodiny katechizmu a objavili by ste aj ďalších predstaviteľov, ktorí spoľahlivo odoženú lesnú šelmu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik