Zelenskyj naznačil, že tento týždeň sa niečo na fronte udeje
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Volodymyr Zelenskyj viacvýznamovo pripomenul dôležitosť začínajúceho sa týždňa pre víťazstvo Ukrajiny. Urobil tak v dôležitom nočnom vyhlásení. Informovala ukrajinská agentúra unian.net.

Prípravy na plánované podujatia už prebiehajú, povedal ukrajinský vodca na záver svojho nočného videoposolstva Ukrajincom.

"Tento týždeň bude obzvlášť významný pre našu obranu, pre náš pohyb smerom k víťazstvu. Už sa pripravujeme na plánované udalosti a rozhodnutia," zdôraznil Zelenskyj.

Apríl sa už začal

Nedávno minister obrany Oleksij  Reznikov povedal , že ukrajinská armáda začne operáciu na oslobodenie území v apríli až máji, keď to počasie dovolí. Protiútok bude na viacerých frontoch.

Ukrajina však stále podľa vyjadrení jej predstaviteľov potrebuje dodatočné dodávky ťažkej vojenskej techniky, aby mohla byť protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny úspešná. 

Iba jeden pokus

Podľa českého prezidenta Petra Pavla  bude mať Ukrajina iba jeden pokus o protiofenzívu , keďže na viac nemá Západ dostatok prostriedkov.

Generálporučík Ozbrojených síl Ukrajiny Igor Romanenko zdôraznil, že  pred začiatkom protiofenzívy musí ukrajinská armáda  vyčerpať nepriateľa a prinútiť ho prejsť do defenzívy.

Česká ministerka: Použitie jadrových zbraní na Ukrajine by nepredstavovalo hrozbu pre české obyvateľstvo
Použitie taktických jadrových zbraní na Ukrajine by nepredstavovalo hrozbu pre české obyvateľstvo, povedala česká ministerka obrany Jana Černochová v nedeľňajšom debatnom programe českej verejnoprávnej televízie. "Aj keby sa to stalo, obyvateľstvu... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme