"Veronike z lásky" - Lucia
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"Veronike z lásky" - tak nazvala svoj status na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová a venovala ho podpredsedníčke vlády Veronike Remišovej.

"Z dielne ministerstva Veroniky Remišovej vyšiel návrh zákona na boj proti dezinformáciám. Slovensko patrí medzi štáty EÚ, ktoré sú najviac postihnuté dezinformáciami a hoaxami. Ten návrh teda mohol byť dobrou správou, keby nebol natoľko zle napísaný, že je v skutočnosti ohrozením slobody slova a prejavu." Začína europoslankyňa. 

Babráci sú proste babráci

"Samotnú definíciu dezinformácií napísali tak zle, že zákonom postihnutý môže byť prakticky ktokoľvek, kto zdieľa informácie na sociálnych sieťach. Nie som si ale istá, či aj Blaha." Pripomína Lucia Ďuriš Nicholsonová. A dodáva, že "už pred rokmi pritom Európska komisia aj Európska skupina regulátorov pre audiovizuálne mediálne služby odporučila členským štátom ako správne zadefinovať dezinformácie." 

Ach, keby bolo keby...

"Keby Veronika Remišová a jej úradníci dokázali počúvať odborníkov a nevymýšľali vlastné atómovky, mohli splodiť definíciu v zmysle odporúčaní EK." Rypla si ďalej autorka statusu.

Školenie pre pani prezidentku, celý slovenský mainstream, moderátorov a moderátorky

"Dezinformácie sú PREUKÁZATEĽNE nepravidvé, resp. klamlivé informácie, ktoré spĺňajú tieto kritériá:
a) sú vytvorené, prezentované a šírené za účelom ekonomického zisku alebo zámerného oklamania verejnosti 
b) môžu spôsobiť újmu verejnosti zamýšľanú ako ohrozenie demokratickej politiky a tvorby politiky procesov ako aj verejných statkov, ako je ochrana zdravia občanov EÚ, životného prostredia resp. bezpečnosti."

Toto mala Lucia odkázať menovite aj moderátorke Jane s jej reláciou Na telo. Tá to totiž zjavne nevie, alebo zámerne dezinformuje o dezinformáciách.

Heuréka - MIRRI aj so šéfkou sú zbytočné!

"Po troch rokoch fungovania MIRRI mám pocit, že ide o zbytočnú inštitúciu. Nerieši investície - eurofondy nestíhame čerpať, prepadávajú miliardy. Nerieši ani regionálny rozvoj - stačí sa pozrieť na východ od Bratislavy na vyľudnené regióny. V digitalizácii patríme medzi najhoršie štáty EÚ spolu s Rumunskom a Bulharskom.

A ten ich boj s dezinformáciami sa začal viac ako rozpačito." napísala v rozpačitom, ale aj povzbudzujúcom statuse europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Slovensko zrejme zostane bez lekárov a sestier
Varujúce informácie z oblasti zdravotníctva boli zverejnené na blogu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť. Autormi textu sú Zuzana Múčka a František Múčka. Ešte na vysvetlenie - Rada pre rozpočtovú zodpovednosť je slovenský nezávislý trojčlenný orgán... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc
Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik