Závažné tvrdenie Karola Galeka: Je trestuhodné, ako sa minister Hirman vykašľal na naše národné záujmy
15 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Minister Hirman odpísal investíciu za 4 miliardy eur," tvrdí na sociálnej sieti, Karol Galek (SaS), bývalý štátny tajomník ministerstva hospodárstva. Tvrdí, že je trestnuhodné, ako sa minister Hirman vykašľal na národné záujmy.

"MINISTER HIRMAN ODPÍSAL INVESTÍCIU ZA 4 MILIARDY EUR," zdôrazňuje na sociálnej sieti Karol Galek (SaS), bývalý štátny tajomník ministerstva z hospodárstva z čias, keď bol ministrom hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Galek porovnáva dvoch ministrov!

"Ten prvý (Richard Sulík, pozn.red.) sa jedného dňa dočítal v novinách, že švédska automobilka Volvo rozmýšľa o vybudovaní závodu v strednej Európe. Okamžite zmobilizoval našu diplomaciu a niekoľko mesiacov chodil do Švédska presviedčať manažment, že ich niekoľko miliardovej investícii bude najlepšie na východnom Slovensku. Jeho tím ľudí zatiaľ pripravil moderný priemyselný park v oblasti s vysokou nezamestnanosťou. Výsledkom je, že si na konci dňa všetci zúčastnení podali ruky a na východnom Slovensku vznikne viac ako 10-tisíc pracovných miest," vysvetľuje.

"Ten druhý (Karel Hirman, pozn.red.),minister sa vo Financial Times dočítal, že koncern Volkswagen, ktorý mal v Európe vybudovať 6 „baterkární“ jednu z toho vo V4-ke, napokon pôjde do Ameriky. Z objektívnych dôvodov na takúto investíciu bolo pritom vhodné iba Slovensko, alebo Česko. Namiesto zabojovania o investíciu v hodnote 4 miliárd eur a prínosu stoviek pracovných miest minister odložil noviny a vyhlásil, že nech si idú a že Slovensko takúto investíciu aj tak nepotrebuje," dodáva.

"Prvý zmienený minister im pritom za svojho pôsobenia ponúkol lokalitu v Šuranoch a rovnako ako v prípade Volva bojoval ako lev. Napokon, až 10 percent všetkých vozidiel, ktoré sa vyrobia v Európe, sa vyrobia na Slovensku. Keď v Košiciach začne vyrábať Volvo, môže to byť až 12 percent. A všetky naše automobilky vyrábajú a budú vyrábať aj elektromobily," podotkol Galek.

"Je trestuhodné, ako sa poverený nástupca Richarda Sulíka na rezorte hospodárstva vykašľal na naše národné záujmy. Obzvlášť keď sa bavíme o tak perspektívnej oblasti priemyslu, akou je výroba batérii do elektromobilov a potenciáli, aký má Slovensko vďaka nielen svojej polohe, automobilkám, ale aj čistému energetickému mixu," myslí si Galek.

Minister hospodárstva Karel Hirman, je nominant strany OĽaNO.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik