Záhada na ministerstve zdravotníctva!
15 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Ministerstvo zdravotníctva zrejme čaká riadny škandál. V kancelárii štátnej tajomníčky Lenky Dunajovej Družkovskej sa našli odpočúvacie zariadenia a nie je vylúčené, že odpočúvaných zamestnancov bolo viac. Samotný rezort sa k téme nevyjadril.

Nevyjadrilo sa ani policajné prezídium, preto ani technická forma, dôvod špionáže, či forma ukladania záznamov nie sú zatiaľ jasné. Rovnako nie je jasné, kde všade v rámci ministerstva sa odpočúvalo a ako sa na fakt prišlo.

Bez bližších informácii

„Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné zo strany ministerstva poskytnúť bližšie informácie nad rámec informácií, ktoré vám poskytne alebo poskytlo Prezídium Policajného zboru SR,“informoval tlačový odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

„Nakoľko poskytnutie informácií v tomto štádiu trestného konania by mohlo zmariť účel trestného konania, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ reagovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru, Karolína Barinková.

Mikulec volá po zodpovednosti! Kurilovská odstúpiť nechce
Kurilovská by podľa Mikulca mala vyvodiť zodpovednosť za postrelenie študentky. Rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská, ako aj šéf Katedry telesnej výchovy a športu Rastislav Kurilovský by vzhľadom na postrelenie študentky mali... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana zaťková/TASR

Množstvo otázok

Ako dlho bolo MZ SR odpočúvané, ani o to, aká technika bola využívaná, zatiaľ nie je jasné. Otázkou je, či zariadenie vedelo prenášať len zvuky, alebo aj obraz a ako sa záznamy uchovávali. Možné je, že boli odosielané na server, ale existuje aj alternatíva, že si pre pamäťovú kartu niekto musel prísť.

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo zdravotníctva SR na Limbovej ulici v Bratislave

V koho prospech?

Kto by mal osoh z odpočúvania pracovníkov tiež nie je zatiaľ známe a otázkou je, ako sa na prítomnosť odpočúvacieho zariadenia prišlo. 

Záhada na ministerstve zdravotníctva! 

Podľa informácií tvnoviny.sk, išlo o zariadenie, ktoré zaznamenáva iba zvuk. Štátna tajomníčka situáciu odmietla okomentovať.

"Naše informácie hovoria, že NAKA zariadenie po príchode už v kancelárii nenašla. Políciu totiž z ministerstva nezalarmovali hneď ale údajne až na druhý deň potom, čo ho odhalili. A zrejme tak cez noc zmizlo," uviedli tvnoviny.sk.

V súvislosti s prípadom štátnej tajomníčky sa podľa tvnoviny.sk hovorí o zlej atmosfére na ministerstve.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik