Pellegrini v Berlíne prehlboval spoluprácu
02 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini vo štvrtok odletel do Berlína na rokovanie s nemeckým premiérom Olafom Scholzom. Okrem neho sa stretol aj s predsedom poslaneckého klubu SPD pre zahraničné vzťahy Nilsom Schmidtom.

Pellegrini v Berlíne rokoval o vplyve nemeckej ekonomiky na tú slovenskú. Skonštatoval, že pre Slovensko je nutné sledovať situáciu práve na nemeckých trhoch, keďže naša ekonomika je na ne naviazaná, čo je aj dôvod udržiavania vzájomných dobrých vzťahov nie len medzi krajinami, ale aj medzi stranami SPD a Hlas-SD.

"Obsahom rokovaní bola ekonomická situácia v Nemecku a jej vplyv na slovenskú ekonomiku, boj proti inflácii, bilaterálna spolupráca medzi Nemeckom a Slovenskom a snaha o mierové riešenie situácie na Ukrajine," informovala hovorkyňa strany Hlas Patrícia Medveď Macíková.

"Slovensko musí pozorne sledovať vývoj nemeckej ekonomiky, pretože je na ňu extrémne naviazané a aj značná časť slovenskej produkcie končí práve na nemeckých trhoch. Preto je dôležité udržiavať dobré vzťahy s touto krajinou,"uviedol Pellegrini na Facebooku ešte pred stretnutím.

"Rokovanie s nemeckým kancelárom Scholzom prinesie nové pohľady na európsku politiku v čase vojny na Ukrajine," dodal Pellegrini, podľa ktorého je potrebná úzka spolupráca medzi Hlasom a SPD na európskej úrovni.

VIDEO Pellegrini mieri do Berlína za Scholzom: Hovoriť budú aj o Ukrajine
Líder strany Hlas - SD Peter Pellegrini sa dnes stretne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom v Berlíne. Informoval o tom sám Pellegrini vo videu na sociálnej sieti. Obsahom rokovaní má byť podľa predsedu opozičného Hlasu ekonomická situácia v... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik