5 zrúcanín v Žilinskom kraji, ktoré lákajú turistov (FOTO)
12 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Kalendár ešte nejaký ten deň bude hovoriť, že na návštevu zrúcanín je ešte čas, dobrý turista už si robí plány a vie, kam sa vyberie, keď bude počasie vhodnejšie a turistické chodníky schodnejšie. Dnes vás vezmeme na návštevu piatich svedkov histórie, z ktorých sú už len zrúcaniny.

Sústrediť sa budeme na sever Slovenska, na Žilinský kraj. O hrade Likavka, či Znievskom hrade ste už možno čo-to počuli. Navštíviť sa však oplatí aj Súľovský, či Liptovský hrad, ale aj zrúcaninu kostola sv. Heleny v Stránskom. Aby sme nie len rozprávali, nechajte sa zlákať aj fotkami.

Znievský hrad

Jeho návšteva patrí medzi turisticky náročnejšie, preto trasu ako turista určite nepodceníte. Jeho výhodou je, že vás k nemu zavedie turistický chodník priamo z Kláštora pod Znievom. Cesta, k jednému z najvyššie položených hradov na Slovensku by vám nemala trvať viac, ako poldruha hodiny.

Facebook / Znievský hrad

Súľovský hrad

Kto trošku „pričuchol“ k turistike, Súľovské skaly určite pozná minimálne z počutia. Ak sa tam vyberiete, k hradu na ich vrchole sa dostanete strmým chodníčkom nevhodným pre menšie deti, priamo z obce Súľov. Múry jedného z najmenších slovenských hradov sú ťažko rozoznateľné, no odmenou za náročnejšiu túru vám budú fantastické výhľady.

Belousovová sa pýta: Ako sa to všetko SKONČÍ! Hádam si niekto nemyslí, že PORAZÍ RUSKO!
Keď čítam tie silácke vyjadrenia európskych politikov vrátane našich, rozmýšľam nad tým, či títo tzv. lídri majú vôbec nejakú predstavu o tom, čím sa podľa nich má zakončiť celé to vojnové dobrodružstvo na Ukrajine. Takto sa zamyslela na sociálnej... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Facebook / Súľovský hrad

Hrad Likava

Tento hrad je verejnosti prístupný len počas letnej sezóny a jeho návšteva je spoplatnená. Dobrá správa však je, že trasa k nemu je vhodná aj pre menšie deti. Ak teda máte cestu na Liptov, ku kedysi kráľovskému strážnemu hradu sa dostanete z autobusovej zastávky.

Facebook / Hrad Likava

Liptovský hrad

Aj tento hrad nad obcou Kalameny slúžil ako obranný hrad. Dostanete sa k nemu priamo z obce po žltej turistickej značke. Rozhodne však nepatrí medzi najdostupnejšie turistické atrakcie – istú etapu cesty musíte absolvovať po rebríku.

Facebook / Liptovský hrad | Hrady bývali obklopené vodnou priekopou, v ktorej končil všetok odpad

Kostol sv. Heleny

Navštíviť zrúcaniny tohto gotického kostola môžete v obci Stránske. Na tamojšom cintoríne stoja už len jeho ruiny, ku ktorým dopomohlo slabšie zemetrasenie pred niekoľkými desiatkami rokov.

Geissenovci: Namiesto veľkej reklamy pre Slovensko TOTO! Vyvodí Sulík dôsledky? (FOTOGALÉRIA)
Návšteva Geissenovcov na Slovensku bola prezentovaná, ako veľkolepá udalosť s mega komparzom, návštevou NR SR, Bratislavského hradu. To všetko s jedným zámerom – „predať“ Slovensko vo svete ako destináciu hodnú nie len krátkej návštevy, ale aj... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Facebook / Gotický kostol Stránske

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme