ŠOK! Dědeček sa môže dostať na slobodu!
25 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Obvinený Dušan Dědeček sa o pár hodín opäť postaví pred súd. Ten má rozhodovať o jeho žiadosti o prepustenie z väzby! 

„Obvinený požiadal o prepustenie z väzby, ktorej prokurátor vo vlastnej kompetencii nevyhovel a túto žiadosť obvineného predložil na rozhodnutie sudcovi pre prípravné konanie,“ informujú tvnoviny.sk.

O prepustenie požiadal pred pár dňami. Prokurátor je proti, a tak o nej bude rozhodovať okresný súd. Potvrdil to aj prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo.

„Obvinený požiadal o prepustenie z väzby, ktorej prokurátor vo vlastnej kompetencii nevyhovel a túto žiadosť obvineného predložil na rozhodnutie sudcovi pre prípravné konanie,“ uviedol s tým, že prípad stále vyšetrujú.
„V rámci vyšetrovania prebiehajú výsluchy svedkov, znalecké dokazovanie z rôznych vedných odborov, účelom ktorých je zodpovedanie odborných otázok,“ informoval Chylo. 

Dušan Dědeček spôsobil smrteľnú nehodu v nedeľu 2.októbra 2022 krátko po 22:15 hod. Podľa našich informácií mal v momente nárazu na tachometri viac, ako 130 kilometrov za hodinu. V krvi mu namerali viac ako dve promile alkoholu.

Vyšetrovatelia stále skúmajú spôsob jazdy, správanie sa všetkých účastníkov cestnej premávky aj príčinu tragédie. „Je preto ťažko predvídateľné odhadnúť ďalší posun vo veci, prípadne termín skončenia vyšetrovania,“ dodal prokurátor.

Raz sa mu to už podarilo

Dozorujúci prokurátor Juraj Chylo vtedy vyhlásil, že že s rozhodnutím súdu môžeme nesúhlasiť, ale v právnom štáte ho musíme rešpektovať. 

„Súd nezastavil trestné stíhanie, ani neoslobodil obvineného spod obvinenia. Vyšetrovanie vedú orgány v trestnom konaní a súd nie je oprávnený rozhodnúť počas vyšetrovania o opodstatnenosti alebo neopodstatnenosti trestného stíhania,“ vysvetlil začiatkom októbra Chylo.

Krajský súd však rozhodol inak a to z obavy, že by obvinený mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním