Diplomatický škandál: Biely dom opravil Bidena! Uviedli, že nehovoril pravdu o vojnových rokovaniach
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Hoci americký prezident vyhlásil, že je ochotný za určitých podmienok sadnúť si na rokovanie s Vladimirom Putinom, Biely dom to vidí inak.

 

Rusko odmietlo v piatok návrh amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý navrhol, že je pripravený rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ak sa šéf Kremľa bude usilovať ukončiť vojnu na Ukrajine.

Americký prezident predložil Moskve predmetný návrh na štvrtkovej tlačovej konferencii s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v Bielom dome. Ako však Biden pokračoval, bezprostredne nemá v pláne hovoriť s Putinom, keďže ten zatiaľ neurobil nič pre skončenie agresie. Naopak, ruská armáda podľa Bidena spôsobuje na Ukrajine "neuveriteľné jatky", pričom bombarduje civilistov, materské školy, nemocnice či detské domovy. "To, čo robí (Putin), je choré,"

VOJNA POKRAČUJE! Kremeľ odmietol Bidenov návrh s podmienkami
Rusko odmietlo v piatok návrh amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý navrhol, že je pripravený rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ak sa šéf Kremľa bude usilovať ukončiť vojnu na Ukrajine. Vyplýva to z vyjadrenia kremeľského hovorcu... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
.

VOJNA POKRAČUJE! Kremeľ odmietol Bidenov návrh s podmienkami
Rusko odmietlo v piatok návrh amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý navrhol, že je pripravený rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ak sa šéf Kremľa bude usilovať ukončiť vojnu na Ukrajine. Vyplýva to z vyjadrenia kremeľského hovorcu... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Šéf ruskej diplomacie na tlačovej konferencii v Moskve reagoval, že Spojené štáty a Severoatlantická aliancia sú priamo zapojené do vojny na Ukrajine, pretože podporujú Kyjev.

"Nehovorte, že USA a NATO sa nezúčastňujú na tejto vojne – zúčastňujete sa na nej priamo. Nielen tým, že dodávate zbrane, ale aj cvičením vojakov. Cvičíte (ukrajinskú) armádu na svojom území,“ povedal Lavrov.

Biely dom Bidena opravil

Vyššie uvedené Bidenove slová možno podľa portálu Mandiner hodnotiť ako opatrné otvorenie diskusie, no na základe najnovšieho vyjadrenia Bieleho domu o tom nemôže byť žiadna reč.

Agentúra Reuters, podľa Mandiner cituje hovorcu Bieleho domu, ktorý povedal, že niet pochýb o tom, že Biden má v úmysle rokovať s Putinom o ukončení vojny na Ukrajine, ale súčasnosti sa nedá hovoriť o tom, že vyjednávanie je najvhodnejším nástrojom.

Lídri oboch superveľmocí odkedy Rusko zaútočilo na Ukrajinu nevyjednávali, ale komunikujú prostredníctovm médií.

Putin sa ozval

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil telefonicky nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi, že nemecký a západný prístup k Ukrajine je "deštruktívny" a vyzval Berlín, aby svoj prístup prehodnotil, uviedol Kremeľ.

Putin "...upozornil na deštruktívnu líniu západných štátov vrátane Nemecka, ktoré pumpujú zbrane kyjevskému režimu a cvičia ukrajinskú armádu" povedal Kremeľ.

„Toto všetko spolu s komplexnou politickou a finančnou podporou poskytovanou Ukrajine vedie k úplnému odmietnutiu myšlienky akýchkoľvek rokovaní,“ dodali z Kremľa.

Z pohľadu Kremľa nie je šanca na mier, pokiaľ Západ „pumpuje“ Ukrajinu zbraňami.

DRSNÉ! Pentagón predstavil svoj nový bombardér B-21 Raider (VIDEO)
Spojené štáty predstavili v piatok svoj najnovší "neviditeľný" bombardér B-21 Raider. Verejnosti ho ukázali po rokoch tajného vývoja v rámci programu Pentagónu zameraného proti novým hrozbám. Nové bombardéry môžu niesť jadrové i konvenčné zbrane... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik