Pri potýčke medzi migrantmi v pohraničí postrelili muža
25 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Jeden muž bol postrelený pri potýčke medzi migrantmi v severosrbskej obci Horgoš na hraniciach s Maďarskom, privolaná polícia zadržala množstvo ďalších mužov. 

Obyvatelia Horgoša privolali políciu s tým, že migranti v obci na seba strieľajú. Policajti po príchode na miesto činu vo štvrtok večer našli 20-ročného muža dvakrát postreleného do hrude a skupinu šiestich mužov.

V srbskom pohraničí táboria tisícky migrantov a mnohokrát sa pokúšajú dostať cez žiletkový plot do Maďarska, väčšinou s pomocou prevádzačov. Maďarskí policajti migrantov často zatláčajú späť a tí potom trávia v oblasti celé mesiace, a naďalej sa pokúšajú dostať do západnej Európy.

Srbská polícia oznámila, že pomocou dronov sa pokúsi zadržať všetkých ľudí zapojených do štvrtkovej streľby a do pokusov prepašovať migrantov cez hranicu. Šéf srbskej pohraničnej polície Mile Jandrič neskôr uviedol, že v oblasti objavila približne 600 ilegálnych migrantov.

Šutaj Eštok NALOŽIL RTVS! Čo je moc, to je moc! Reklama obvinenému KAJÚCNIKOVI?
Ako sa kriví spravodlivosť v politickom procese! Najprv PR vo verejnoprávnej televízii a potom ochrana od čurillovcov, aby si to vtáčik náhodou nerozmyslel. Takto vidí zaobchádzanie s kajúcnikom Františkom Imreczem opozičný poslanec Matúš Šutaj... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

"Boli identifikovaní jednotlivci, ktorí sa zapojili do včerajšej streľby, a našli sme aj strelné zbrane," uviedol Jandrič.

Srbské médiá informovali, že videá zo sledovacích kamier v Horgoši ukázali, že cez obec vo štvrtok večer prechádzali veľké skupiny mužov s automatickými zbraňami a smerovali k hranici s Maďarskom.

Migranti prichádzajú do Srbska zo Severného Macedónska a Bulharska, potom sa pokúšajú prekročiť hranice do členských štátov Európskej únie - Maďarska a Chorvátska. Väčšina pochádza z Afganistanu a Sýrie, ostatní sú z Blízkeho východu, Afriky alebo Ázie. Nedávno Srbsko, Maďarsko a Rakúsko oznámili spoločnú akciu na zastavenie prúdu migrantov cez tento región. 

OSN : Videá so streľbou na ruských zajatcov sú zrejme autentické, UKRAJINA si IDE SVOJE
Videozáznamy, ktoré majú zachytávať ukrajinských vojakov strieľajúcich na ruských vojnových zajatcov, sú podľa predbežnej analýzy "s vysokou pravdepodobnosťou autentické", uviedla v piatok Organizácia Spojených národov (OSN). Záznam podľa všetkého... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik