Nezodpovedný Ukrajinec ZABÍJAL na ceste! Slovenka sa už domov nevráti
23 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Polícia v Prešovskom kraji informovala o tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v pondelok okolo 16. hodiny. Hyundai Santa Fe v smere od Šarišských Michalian pri predbiehaní prešiel v zákrute do protismeru a zrazil sa s Pegueotom, ktorého vodička na mieste nehody zomrela. 

Nič netušiaca 48- ročná Jana z Kamenice viedla motorové vozidlo značky Peugeot, keď v tom, z ničoho nič, jej do cesty vletel  39-ročný Ukrajinec. Ten podľa krajskej hovorkyne PZ v Prešove Jany Ligdayovej v mieste nehody porušil zákaz predbiehania. 

“Občan Ukrajiny jazdil na osobnom aute zn. Hyundai, pričom v úseku zákazu predbiehania v zákrute predbiehal iné osobné vozidlo, prešiel do protismeru kde čelne narazil do vozidla zn. Peugeot. Vodičkou bola 48- ročná žena, ktorá následkom zrážky utrpela zranenia, na mieste im podľahla,” potvrdila Ligdayová.

Ďalší účastník

Následne do havarovaných áut narazilo Audi, ktoré viedla 25-ročná vodička. Tá utrpela ľahké zranenia. Vodič z Ukrajiny, ako aj jeho 16-ročný spolujazdec boli zranení tiež a polícia vyšetruje mieru zavinenia, ako aj ďalšie okolnosti nehody. 

Príčiny nehôd v minulom roku

Podľa portálu Netfinancie.sk príčinou takmer polovice nehôd na slovenských cestách je práve porušenie povinností vodičov. Štatistiky za rok 2022 ešte nie sú uzatvorené, no tabuľka príčin hovorí jasne - porušenie povinností vodiča v smutných štatistikách vedie vysoko nad napríklad pred nepovolenou rýchlosťou jazdy, či alkoholom.

Zdroj: netfinancie.sk
netfinancie.sk

Na hraničnom priechode Čunovo zaistili nelegálny odpad z Talianska
Na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo zadržali v sobotu (19. 11.) kamión s návesom so slovinskými evidenčnými číslami, v ktorom sa nachádzal nelegálny odpad z Talianska. Kamión šoféroval občan Srbskej republiky. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Prešovský kraj má smutné prvenstvo

Portál netfinancie.sk zverejnil aj mesačnú štatistiku z minulého roka, podľa ktorej najmenej dopravných nehôd sa stalo v Trenčianskom a najviac v Prešovskom kraji.

Zdroj: netfinancie.sk
netfinancie.sk

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik