NYT napísali, že USA považujú Ukrajincov a Rusov za laboratórne potkany na testovanie zbraní! Neskôr zjemnili
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Prekvapivo úprimný článok denníka The New York Times s názvom „Západní spojenci sa pozerajú na Ukrajinu ako na testovacie miesto pre zbrane“ opisuje, ako imperiálna vojnová mašinéria zarába na zástupnej vojne USA, aby otestovala svoje zbrane na budúce použitie.

„Ukrajina sa stala testovacím priestorom pre najmodernejšie zbrane a informačné systémy a nové spôsoby ich použitia, o ktorých západní politickí predstavitelia a vojenskí velitelia predpovedajú, že by mohli formovať vojnu pre ďalšie generácie,“ píše Lara Jakes z NYT, upozorňuje portál caitlinjohnstone.com.

Jakes píše, že „...nové pokroky v technológiách a výcviku na Ukrajine sú pozorne sledované z hľadiska spôsobov, akými menia tvár boja“.

Medzi tieto nové technologické pokroky patrí podľa nej aj informačný systém známy ako Delta, ako aj: „...diaľkovo ovládané člny, protidronové zbrane známe ako SkyWipers a aktualizovaná verzia systému protivzdušnej obrany postavená v Nemecku, ktorú samotná nemecká armáda ešte nepoužila.“

Bývalý litovský prezident uviedol: „Na Ukrajine sa učíme, ako bojovať, a učíme sa, ako používať naše vybavenie NATO,“ dodal: „Je to pre mňa hanba, pretože Ukrajinci za to platia životmi, cvičeniami pre nás."

V určitom okamihu bol článok "„Západní spojenci sa pozerajú na Ukrajinu ako na testovacie miesto pre zbrane“  v The New York Times podľa portálu caitlinjohnstone.com dostal jemnejší názov: „Pre západné zbrane je vojna na Ukrajine beta testom“.

Správy, že Západ používa Ukrajinu na testovanie zbraňových systémov pre budúce vojny, sa údajne zhodujú s nedávnymi komentármi veliteľa amerického jadrového arzenálu, že vojna na Ukrajine je skúšobnou jazdou pre oveľa väčší konflikt, ktorý je na ceste.

"Táto ukrajinská kríza, v ktorej sa práve nachádzame, je len zahrievanie," povedal šéf US STRATCOM Charles Richard na námornej konferencii začiatkom tohto mesiaca: „Prichádza ten veľký. A nebude to dlho trvať a budeme testovaní spôsobmi, ktoré sme už dlho netestovali."

Takže okrem toho, že sa používa na presadzovanie dlhodobých geostrategických cieľov USA, zrejme sa táto vojna používa aj na ostrenie pazúrov imperiálnej vojnovej mašinérie pre hroziacu horúcu vojnu s Čínou a/alebo Ruskom. USA by v takomto konflikte určite mali výhodu vo vojenských testoch, píše portál caitlinjohnstone.com.

Okrem toho je podľa nich potrebné poznamenať, že všetky testy novej technológie západných zbraní by pravdepodobne vysvetľovali správy od ukrajinských astronómov, že obloha nad Kyjevom sa „rojila neidentifikovanými lietajúcimi objektmi (UFO). Spomínaný článok New York Times cituje ukrajinského vicepremiéra Mychajla Fedorova, ktorý povedal, že testovanie zbraní, ktoré videl, ho presvedčilo, že „vojny budúcnosti budú o maximálnom počte dronov a minimálnom počte ľudí“.

Jedným z mnohých dôvodov, prečo USA a ich zložitá sieť spojencov, partnerov a aktív vždy vedú toľko vojen, je to, že nové technológie zbraní musia byť otestované v boji, skôr než budú považované za účinné. V praxi to znamená použitie ľudských tiel ako testovacích subjektov, podobne ako vedec používa laboratórne potkany alebo morčatá. Americké centralizované impérium sa tvári, že mu záleží na ukrajinských životoch, no v skutočnosti sa o ne stará len do tej miery, do akej sa výskumník stará o svoje laboratórne krysy. A presne z toho istého dôvodu.

"Čo môže byť zlovestnejšie ako toto? Predpokladám, že agendy, na ktoré sa pripravujú tie testy," uvádza sa v závere článku na portály caitlinjohnstone.com.