Švédsko už nebude ponúkať tínedžerom proticovidovú vakcínu
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Švédsko už nebude od novembra odporúčať tínedžerom vo veku 12 až 17 rokov očkovanie proti covidu. Toto ochorenie predstavuje pre túto vekovú skupinu len "veľmi malé" ohrozenie, uviedol v piatok švédsky úrad verejného zdravia.

TASR informuje podľa agentúry AFP.

"Od 1. novembra 2022 sa bude očkovanie proti ochoreniu COVID-19 odporúčať a tým pádom aj ponúkať len deťom z určitých ohrozených skupín," uviedol švédsky úrad verejného zdravia.

"Celkovo vidíme, že potreba (lekárskej) starostlivosti bola u detí a mladých ľudí nízka... a odkedy sa začal šíriť variant omikron, tak ešte viac poklesla," dodal Sören Andersson z oddelenia úradu zodpovedného za očkovanie.

Zelenskyj: Ukrajina nebude rokovať s Ruskom
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vyhlásil, že Ukrajina nebude rokovať s Ruskom, kým bude pri moci ruský prezident Vladimir Putin. TASR správu prevzala z agentúry AFP. "Sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale... s iným ruským... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Vo Švédsku odporúčajú očkovanie troma dávkami proticovidovej vakcíny ľuďom nad 18 rokov. Ľuďom nad 65 rokov odporúčajú aj štvrtú posilňujúcu dávku.

Škandinávska krajina na začiatku pandémie presadzovala k ochoreniu iný prístup ako väčšina západných krajín a nezaviedla žiaden lockdown. Po spočiatku vysokom počte obetí má v súčasnosti v prepočte na obyvateľa menej covidových úmrtí, než je celoeurópsky priemer.

Maďarská obec pripravuje referendum, nechcú Slovákov
Obec Bezenye nájdete v Maďarsku, len kúsok od Bratislavy, cez Dunaj na úrovni Šamorína či Gabčíkova. Slováci a Maďari tam donedvna nemali žiadne problémy. Všetko sa ale zmenilo. Maďarská obec pripravuje referendum, nechcú Slovákov. Referendum v... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik