GP je pripravená pomôcť s legislatívnym posilnením ochrany spoločenských zvierat
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Generálna prokuratúra (GP) SR je pripravená poskytnúť odborné kapacity na prípravu efektívnej právnej úpravy smerujúcej k posilneniu ochrany spoločenských zvierat. Na sociálnej sieti to avizoval generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Vyjadril podporu legislatívnym aktivitám smerujúcim k posilneniu ochrany spoločenských zvierat. "GP SR je pripravená poskytnúť odborné kapacity na prípravu efektívnej právnej úpravy," spresnil.

Výbor Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie prijal vo štvrtok (29. 9.) uznesenie, ktorým odporúča kompetentným orgánom prijať riešenie v oblasti zabíjania spoločenských zvierat a nakladania s ich telami. Spoločenské zviera by malo byť v novej právnej úprave jednoznačne zakázané ako potravinové zviera.

Belousovová: Robíte si z voličov bláznov
Anna Belousovová (NaS) pozorne sledovala štvrtkové odvolávanie ministra financií, ktoré iniciovali opoziční poslanci spoločne s SaS. Zvlášť reagovala na lavírovanie Tomáša Tarabu medzi opozíciou a koalíciou. Odvoláva sa premiér Sulík... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik