Konečne! Je koniec!
19 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre americkú televíziu CBS, ktorý bol odvysielaný v nedeľu, uviedol, že pandémia ochorenia COVID-19 v Spojených štátoch sa skončila. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Keďže v krajine boli do značnej miery odstránené obmedzenia týkajúce sa ochorenia COVID-19 a cestovanie dosahuje predpandemickú úroveň, prezidentove komentáre odzrkadľujú súčasný stav veľkej časti americkej spoločnosti.

"Pandémia sa skončila. Stále máme problém s ochorením COVID-19. Stále na tom veľa pracujeme..., ale pandémia sa skončila," povedal Biden v rozhovore pre spravodajskú reláciu CBS "60 minút", ktorý nahrali minulý týždeň na autosalóne v Detroite.

Eduard Chmelár: Orgií nedôstojného gýča aj stačilo, na monarchii nie je nič vznešené
"Tak už by tých orgií nedôstojného gýča aj stačilo, čo poviete? Viac o tom, že na monarchii nie je nič vznešené a že nás jej uctievanie vracia k tomu, čo generácie tých najlepších mužov tohto národa už dávno odmietli, vysvetľujem v nasledujúcom... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Všimnite si, že nikto nemá rúško," povedal Biden a ukázal na ľudí okolo. "Zdá sa, že všetci sú v celkom dobrej kondícii. A tak si myslím, že sa to mení," dodal.

Prezidentovo vyhlásenie však zaznelo len niekoľko týždňov po tom, čo jeho administratíva požiadala Kongres o miliardy dolárov na financovanie svojich testovacích a očkovacích programov počas potenciálnej jesennej vlny ochorenia.

Rusko ocenilo Maďarsko za jeho suverénne postavenie
Kremeľ vyjadril Maďarsku vďačnosť za to, že v mnohých prípadoch zaujalo suverénne postavenie v rámci Európskej únie. Kremeľ v pondelok privítal, že Maďarsko zaujíma v mnohých otázkach v rámci Európskej únie "suverénne postavenie", zatiaľ čo v... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik