Smer-SD chce ako prvú na schôdzi prerokovať zmenu ústavy a predčasné voľby
14 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Smer-SD navrhne, aby sa ako prvý bod na riadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR v utorok 20. septembra prerokovala zmena Ústavy SR týkajúca sa predčasných volieb. Uviedol to predseda strany Robert Fico po tom, ako sa v stredu nepodarilo otvoriť rokovanie parlamentu. Ak sa program schôdze takto neupraví, nevylúčil prípadnú obštrukciu spolu so zvyškom opozície. Smer-SD trvá na potrebe predčasných volieb, naďalej to považuje za jediné demokratické riešenie situácie.

"Nevylučujem, že pokiaľ tento bod neprejde a nebude zaradený ako číslo jeden, že sa opozícia dohodne na obštrukcii, nech SaS ukáže, ako vážne to myslí so svojím opozičným pôsobením," uviedol Fico. Poukázal na aktuálnu krízu. Dodal, že úlohou opozície nie je vládnuť, ale vyvolať predčasné voľby.

Líder Smeru-SD podčiarkol, že máme nefunkčnú vládnu koalíciu. Ukázalo sa to podľa neho pri stredajších neúspešných pokusoch o otvorenie schôdze NR SR. "V čase, keď je krajina v rozvrate, keď množstvo ľudí trpí a bude viac trpieť pre neschopnosť vlády, nie sú schopní poslanci vládnej koalície vytvárať elementárnu väčšinu potrebnú na prijímanie zákonov v parlamente," podotkol.

Peter Weiss: Nebezpečná politická stratégia. Strašenie neprekryje katastrofálne vládnutie
"Reči o „návrate mafie“ majú tiež odkloniť pozornosť od toho, že Matovič a spol. spôsobili takú chuliganizáciu politiky, že vlastne všetko v nej je už dovolené a rozvracia morálne základy spoločnosti. Väčšina ľudí ale nemá strach ani tak z „návratu... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik