Sáša nás zachráni (VIDEO)
14 | 09 | 2022 I Milan Laca

Lukašenko sľúbil, že nenechá Európu zamrznúť

„Nenechajme Európu zamrznúť, pomôžeme našim bratom, možno oni raz pomôžu nám,“ povedal bieloruský líder pri rúbaní dreva. Video  zverejnil kanál Pool of the First Telegram.

Nech je teplo
Podľa Lukašenka by si teraz Európa nemala vyberať - vianočné stromčeky alebo iné palivové drevo, "hlavnou vecou je byť v teple." "Musíme myslieť na to, čo dostanú roľníci, robotníci, a nie bohatí. Hlavná vec je, že aby poľský prezident Andrzej Duda a premiér Mateusz Morawiecki  nezamrzli , to sú naši susedia , možno dostanú rozum,“ povedal bieloruský prezident.
Lukašenko hystá drevo

Prorocký sen 

1. septembra rozprával počas otvorenej hodiny pre školákov o prorockom sne, ktorý mal krátko pred žatvou. „V noci vo sne vidím 8 miliónov 200 tisíc ton. Naozaj vo sne. Z nejakého dôvodu toto číslo,“ povedal bieloruský vodca. Povedal, že v krajine zozberali 8 miliónov 50 tisíc ton obilia. A vyjadril nádej, že sen o zbere 8,2 milióna ton obilnín sa do večera splní.

Disciplína na polia 

Lukašenko vyzval roľníkov, aby brali tohtoročnú zberovú kampaň vážne. Roľníkov  treba podľa neho disciplinovať pri zbere sena, aby mali v nastávajúcej zime čím kŕmiť dobytok. Pripomenul tiež, že situácia na trhu s potravinami je šancou zarobiť dobré peniaze. „Poviem to ako roľník: zomri, ale zbieraj tieto bylinky, zabaľ ich do fólie alebo ich daj do šopy, ak chceš v zime nakŕmiť dobytok. Súčasná zberová kampaň sa musí konať na najvyššej úrovni organizácie a disciplíny,“ vyzval prezident.

V roku 2014 Lukašenko sľúbil, že zakáže poľnohospodárskym pracovníkom dávať výpovede  z vlastnej vôle pre neuspokojivý stav v odvetví. Situácia súvisela s takmer úplným vymiznutím bravčového mäsa z bieloruských obchodov a nedostatočným rastom počtu hovädzieho dobytka, čo spôsobilo nárast ceny mäsa o viac ako 50 %.  Na nápravu situácie navrhol Alexander Lukašenko udeliť predsedom regionálnych výkonných výborov „kráľovské právomoci“ – zakázať odchod zamestnancov  na ich vlastnú žiadosť.

Ďalšia "skvelá" správa. Padnú vlády v Európe?
Energetická kríza povedie v Európe k nepokojom a zvrhnutiu vlád. Európania, nespokojní s rastom cien energií, môžu zvrhnúť vlády svojich krajín, píše komentátor Mark Blacklock, pre čínsky Global Times. Už sa to začína "Prostí ľudia už vyšli do... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik