SZĽH rozhodol o budúcnosti hráčov, ktorí aktuálne hrajú v Rusku
08 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Rozhodnuté! Výkonný výbor SZĽH aj Slovenský zväz ľadového hokeja informovalo o budúcnosti hráčov, ktorí aktuálne hrajú v Rusku.

„Výkonný výbor SZĽH aj Slovenský zväz ľadového hokeja budú vždy rešpektovať medzinárodné dohody a platné zákony SR. Máme za to, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony.

Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania. Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt. Z tohoto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia," uvádza SZĽH vo svojom stanovisku, informuje portál sport.aktuality.sk.

Česi, Fínsko a Švédsko zakázali hráčom reprezentovať z KHL.

Chuť na sankcie sa stráca
EÚ odmieta diskutovať o nových sankciách proti Rusku. Európska únia už nediskutuje o nových sankciách voči Rusku. Informoval o tom 7. septembra portál Politico . "Chuť do jedla klesá. S každým novým balíkom je to čoraz ťažšie, “cituje publikácia... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik