Dmitrij Medvedev: Aj v Európskej únii môže vybuchnúť jadrová elektráreň
13 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Aj v Európskej únii môže vybuchnúť jadrová elektráreň. Môže dokonca nastať jadrová katastrofa," napísal bývalý prezident Dmitrij Medvedev, podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady, v piatok na sociálnej sieti Telegram.

"Medvedev vo svojom príspevku tvrdí, že verí, že Ukrajinci a ich „západní priaznivci“ pracujú na zopakovaní černobyľskej katastrofy, keďže ich delostrelecké granáty čoraz viac dopadajú v blízkosti elektrárne v Záporoží," informuje maďarský portál Index.hu.

Medvedev dodal, že podľa jeho názoru sú Rusi krivo obviňovaní z ostreľovania okolia jadrovej elektrárne

"Hovorí sa, že sa to stane náhodou, ako keby to nebolo ich zámerom," napísal o bombových útokoch.

"Čo k tomu povedať... Nezabúdajme, že aj v Európskej únii sú jadrové elektrárne. Aj tam sa môže stať nehoda," dodal.

Maďarský Index sa opýtal maďarského experta na boje v okolí elektrárne Záporizhzhya.

"Netreba sa báť katastrofy rovnakej závažnosti ako Černobyľ, ale k incidentu, ktorý bude mať dopad aj v Maďarsku, skutočne môže dôjsť," uvádza Index jeho odpoveď.

Nemecko plánuje usporiadať medzinárodnú konferenciu na obnovu Ukrajiny
Nemecko sa chystá usporiadať medzinárodnú konferenciu zameranú na diskusiu o obnove Ukrajiny po ruskej invázii. Agentúre Reuters to vo štvrtok povedal nemenovaný zdroj z nemeckého vládneho kabinetu, podľa ktorého by sa takáto konferencia mohla... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik