Úlohou v zdravotníctve je, aby všetci zdraví ľudia boli chorí, šokuje profesor Staněk
11 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Slovenské zdravotníctvo krváca a mnohí pacienti sú v ohrození. V ohrození sú nielen preto, že postupne klesá počet lekárov a zdravotných sestier, ale aj preto, že klesajú i financie, ktoré do neho prúdia. Byť chorým bude, zdá sa, postupom času naozaj nebezpečné. A profesor Peter Staněk predpovedá, že bude ešte horšie. Dôvod, prečo sa tak stane opisuje vo videu a je doslova šokujúci.

Profesor Peter Staněk nie je len tak hocikto. Na predstavenie tým, ktorí ho nie celkom dobre poznajú je to ekonóm, európsky prognostik, vizionár, „katastrofista“, spisovateľ, ale i poradca premiéra Vladimíra Mečiara, Roberta Fica či Petra Pellerinio, českej a slovenskej vlády. Je to teda človek, ktorého slová majú váhu, pretože vie o čom hovorí. A to, čo povedal na margo zdravotníctva je doslova šokujúce. Slová, ktoré vyriekol síce povedal šéf nemeckej zdravotníckej asociácie, napriek tomu sú aktuálne i u nás.

Zdravotníctvo potrebuje človeka, ktorý je ťažko chorý, ale nezomrie hneď

Peter Staněk sa šokujúco rozhovoril o zdravotníctve na jednej z besied, na ktoré bol pozvaný. „Úlohou v zdravotníctve je, aby všetci zdraví ľudia boli chorí. To je výrok šéfa nemeckej zdravotníckej asociácie Franka Ulricha Montgomeryho. A tým je povedané všetko,“ hovorí v úvode videa Staněk a dodáva: „Viete, že zdravotníctvo potrebuje človeka, ktorý je ťažko chorý, ale nezomrie hneď, ktorý tri roky berie najdrahšiu liečbu, potom úslužne zomrie, zlepší zdravotnícke štatistiky a v podstate mu dáme lieky, ktoré mu zlikvidujú jeho imunitný systém.“

Podľa nášho profesora keď sa niektorí ľudia stretávajú s výučbou na lekárskych fakultách, tak niekedy je to desivé. „Tá neochota zmeniť myslenie. Žiaľ, to nie je len v medicíne, ale aj v ekonómii a mnohých ďalších vedách,“ konštatuje na záver videa smutne profesor Peter Staněk.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik