Marián Viskupič: Matovič si chce zrejme kupovať hlasy voličov za štátne služby
11 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Všetci si stále pamätáme "priekopnícke" nápady Igora Matoviča, ako bolo celoplošné testovanie či očkovacia lotéria. Nezabudli sme ani na ich cenu a von oknom vyhodené peniaze nás všetkých. Teraz prichádza s ďalším "výnimočným" nápadom," upozorňuje Marián Viskupič (SaS), predseda Výboru pre financie a rozpočet.

Nápad podľa Mariána Viskupiča nie je úplne nový, pretože OĽaNO ho malo aj vo volebnom programe, no minister si naň teraz spomenul a tvrdí, že legislatívne znenie je už pripravené.

"Úplne zjednodušene - zľavami na poplatkoch za služby štátu si chce zrejme kupovať hlasy voličov," myslí si Marián Viskupič.

Matovič si to podľa Mariána Viskupiča predstavuje tak, že : "Vy ma prídete voliť, ja vám dám zľavu".

"Igorovi Matovičovi a jeho hnutiu totiž ešte pred voľbami v roku 2020 napadlo, že spôsob, akým prilákať k volebným urnám viac ľudí, je ponúkať im za to nejakú protihodnotu. No neuvedomil si vtedy a neuvedomuje si to ani dnes, že možnosť ísť voliť je právom každého jedného človeka, nie je to žiadna povinnosť. Samozrejme, je veľmi dôležité, aby sa ľudia zaujímali o veci verejné a chodili voliť, ale aj o tomto je sloboda," zdôrazňuje na sociálnej sieti Viskupič.

"Je možné, že niekoho by Igor Matovič takto dokázal motivovať, no treba za tým hľadať základnú a hlavnú pohnútku. Vo voľbách v roku 2024 by sa to totiž hnutiu OĽaNO mimoriadne hodilo," myslí si.

Skúšať podplatiť ľudí, aby prišli voliť je naivné

"Uvedomuje si, že percentá klesajú a v porovnaní s volebným výsledkom v roku 2020 sa dôvera voči nemu výrazne prepadáva. Preto vymýšľa aj absurdné riešenia. Skúšať „podplatiť“ ľudí, aby prišli voliť, a dúfať že dajú hlas tomu, kto toto riešenie vymyslel, je naivné," vysvetľuje.

Podľa Viskupiča už len samotné spájanie účasti na voľbách s finančnou motiváciou je vysoko problematické a nesprávne.

R. Sulík: Najpravdepodobnejší scenár je demisia ministrov SaS
SaS počíta s každou alternatívou riešenia koaličnej krízy. Najpravdepodobnejšia je podľa slov lídra liberálov Richarda Sulíka demisia ministrov zo SaS na konci augusta. Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii. Predpokladá, že minister... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

S efektivitou a zmysluplnosťou má Matovič problém

"A ako vždy, aj pri tomto riešení treba pozerať na peniaze, ale aj na administratívu a potrebné ďalšie úkony, ktoré takéto riešenie prinesie. Práve s efektivitou a zmysluplnosťou majú nápady ministra financií vždy problém," vysvetľuje Viskupič.

"Keď chce dať šéf rezortu ľuďom, ktorí prídu voliť, 10-percentnú zľavu z poplatkov štátu, tieto financie budú logicky v štátnom rozpočte chýbať. Kde ich potom vezme a ako ich vráti späť do rozpočtu?" Pýta sa. 

"Najskôr opäť cez nejaké nezmyselné nápady a od tých istých občanov," odpoveďou poukazuje.

"Navyše, som presvedčený, že administratíva celého tohto nápadu by bola extrémne náročná a stála by kopu ďalšich nákladov," vysvetľuje ďalej predseda Výboru pre financie a rozpočet.

"Takto predsa jeden seriózny minister financií rozmýšľať nemôže. Jedine, že by serióznym ministrom financií nebol," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Marián Viskupič.

Robert Fico: "Jak u debilov"
"Jak u debilov," hovorí Robert Fico (SMER - SD), poslanec NR SR. Fico regauje na bombastickú správu v niektorých slovenských médiách, ktoré hovoria o tom, že Rusko prerušilo dodávky ropy cez južnú vetvu ropovodu Družba, ktorá zásobuje Slovensko,... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik