Biden potvrdil zabitie vodcu al-Káidy Ajmana Zawahrího v Afganistane
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Americký prezident Joe Biden potvrdil v noci na utorok zabitie vodcu teroristickej siete al-Káida Ajmana Zawahrího v Afganistane. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Biden zároveň potvrdil aj informácie, na základe ktorých prišiel Zawahrí o život pri vzdušnom útoku dronom v afganskej metropole Kábul.

"Spravodlivosť bola dosiahnutá a tento teroristický vodca už neexistuje," povedal prezident USA v televíznom príhovore národu.
Biden, ktorý hovoril na balkóne Modrej izby Bieleho domu vo Washingtone, zároveň potvrdil, že udelil povolenie na uskutočnenie náletu, počas ktorého Zawahrí zahynul, uviedla stanica Sky News.

Zawahrího niekoľko mesiacov sledovali a zaznamenali jeho spôsob života. Líder al-Káidy z domu nikdy nevychádzal, chodil však na balkón, kde ho nakoniec aj zabili.

Podľa Bidena bol 71-ročný Zawahrí "hlboko zapojený" do plánovania teroristických útokov v USA z 11. septembra 2001 a "celé desaťročia... bol strojcom útokov proti Američanom", cituje agentúra DPA. Americký prezident zároveň vyjadril nádej, že zabitie Zawahrího pomôže v ceste k "uzavretiu" pre rodiny obetí z útokov v USA z 11. septembra.

"Buď si s nami alebo proti nám. A to druhé sa neodpúšťa!" Generál Jozef Viktorín
Generál Viktorín z hnutia Republika vyhodnotil jednoduchú otázku ohľadne segregácie športovcov. Prečo tenista Djokovič nemôže hrať v USA? "Nikto neverí, že je to odmietaním očkovania. Veď americkí (neočkovaní) tenisti hrať môžu. Djokovič nemôže... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik