Ruské ozbrojené sily udreli v Charkove
01 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Ruské jednotky zničili dva americké MLRS pri útoku na podnik v Charkove, uviedlo ministerstvo obrany v súhrne za 1. augusta.

"V dôsledku vysoko presného úderu v meste Charkov na území ukrajinského závodu Energy Machines boli zničené dva americké odpaľovacie zariadenia viacnásobných raketových systémov HIMARS. Zničených bolo aj 53 ukrajinských nacionalistov a zahraničných žoldnierov," hovorí dokument.

Okrem toho bolo presným zásahom eliminovaných až 200 ľudí a sedem obrnených vozidiel na miesto dočasného rozmiestnenia 92. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej.

V júli USA  oznámili nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote približne 820 miliónov dolárov. Zahŕňa dodatočnú muníciu pre americký HIMARS MLRS, dva nórske protilietadlové raketové systémy NASAMS, až 150 000 delostreleckých granátov a štyri protibatériové radary.

Minulý týždeň minister zahraničných vecí Sergej Lavrov  v telefonickom rozhovore s americkým ministrom zahraničných vecí Anthonym Blinkenom povedal, že západné dodávky zbraní Ukrajine len predlžujú konflikt, predlžujú agóniu kyjevského režimu a znásobujú obete.