Karol Lovaš: Vypni správy, zapni ticho
11 | 03 | 2022 I Eka Balašková

Katolícky kňaz a bývalý novinár sa zamýšľa nad dobou, ktorú žijeme.

Podľa neho je presýtená informáciami a majiteľmi pravdy.

Žijeme pôstnu dobu

"V postfaktických časoch máme rozdielne problémy ako naši národní obrodenci. Ich najväčším nepriateľom bol nedostatok informácií. Tým našim je zas ich nadbytok. Prestávame sa orientovať v informáciách." Upozorňuje Lovaš: "Internet je plný tých, ktorí poučujú, ktorí majú patent na pravdu. A rozum. Kto sú obyčajne títo ľudia?"

Frustrovaní nešťastníci 

"Pretože šťastný a spokojný človek nemusí nikoho poučovať. Nikomu nadávať. Nemusí sa na nikoho sťažovať. Nad nikoho povyšovať. Nikomu ubližovať. Lebo je šťastný a spokojný." Vysvetľuje Lovaš a zároveň nás vyzýva:

Buďme takí

"Hovorme vtedy, keď máme hovoriť. Naučme sa mlčať, keď máme mlčať. Všetkým by sa nám uľavilo. Žilo omnoho lepšie. V reálnom živote, aj v tom virtuálnom. Pokiaľ by sa mali v živote vyjadrovať len tí, ktorí majú čo povedať, bolo by odrazu na svete ticho ako pri stvorení sveta. V tom tichu je pravda o nás. Pravda o človeku. Naučme sa ju zas počuť."

Pravdu. Ticho.

"Ak hľadáme formu pôstu pre tento rok, mám jeden tip. Vypni správy. Zapni ticho. Nájdi v ňom seba. Budeme prekvapení, koho každého v ňom popri sebe ešte objavíme," radí nám možnosť formy pôstu Lovaš. 

Milan Markovič: Pozval ma Startitup
Redakcia HD dostala mail tohto znenia a s radosťou i s vďakou bez akýchkoľvek zásahov "fejtónik" pána Markoviča uverejňuje. Naozaj sa teraz zbytočne nikam nehrniem, robím len to, čo chcem a čo potrebujem. Ale pravdepodobne v televízii dosť nahusto... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik