Viktor Orbán: Najdôležitejšie je, aby sa Maďarsko vymanilo z tejto vojny
06 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová

Najdôležitejšie je, aby sa Maďarsko vyhlo vojne, vyhlásil premiér Viktor Orbán v sobotu, na farmárskom kongrese Združenia maďarských farmárskych kruhov a družstiev poľnohospodárov (MAGOSZ) a Národnej poľnohospodárskej ekonomickej komory (NAK).

"Odsudzujeme vojnu, najmä preto, že je tu v našom susedstve. Hovoríme nie násiliu, sme s našimi spojencami. A to je všetko dôležité, ale najdôležitejšie je, aby sa Maďarsko vyhlo tomuto vojnovému konfliktu," povedal podľa Új Szó, Viktor Orbán.

Dodal, že na každú vojnu sa dá a treba pozerať z rôznych perspektív, ale pred prijatím rozhodnutí je možný len jeden uhol pohľadu: "Iba jeden druh okuliarov sa dá nasadiť. Maďarské okuliare".

Zdôraznil, že vláda v posledných dňoch "nevynechala tento krok" a v nasledujúcich týždňoch si ho nenechá ujsť, pretože bude tak schopná udržať pokoj aj v tých najťažších chvíľach.

"Názor a okuliare vojny nenahradíme žiadnymi inými zahraničnými prístupmi a odporúčanými zo zahraničia," zdôraznil.

Premiér povedal, že je dôležité, aby vláda prijala rozhodnutia teraz a v nasledujúcich mesiacoch, aby zabránila tomu, aby "cenu vojny platili Maďari," informuje Új Szó.

Vladimír Putin oznámil Erdoganovi, kedy prestane bojovať
Rusko zastaví svoje vojská na Ukrajine len v prípade, že Ukrajinci prestanú bojovať a splnia požiadavky Moskvy, povedal podľa Kremľa ruský prezident Vladimir Putin pri svojom telefonáte tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi. "Ten... Čítať ďalej
06 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová