Potkany opúšťajú loď?
25 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Sú Volodymyr Zelenskyj a Petro Porošenko na úteku z Ukrajiny?

Portál Lenta.ru priniesol správu o štarte lietadla, na palube ktorého mohol byť práve ukrajinský prezident.

Letisko v Kyjeve

opustilo lietadlo po informácii, že Zelenskyj sa neskontaktoval s talianskym premiérom Mariom Draghim .Na stránke Flight Radar, ktorý monitoruje vzdušný priestor, sa však podľa portálu Lenta.ru relevantné informácie nedozviete. Portál Ukraina.ru informuje, že podľa švédskej premiérky Magdaleny Anderssonovej sa Zelenskij pripojil k mimoriadnemu summitu Európskej únie z pivnice, či z bunkra. „Sedel v niečom, čo vyzeralo ako pivnica alebo bunker. Porozprával nám o situácii na Ukrajine. Pri rozlúčke sme všetci vedeli, že ďalšie stretnutie nie je samozrejmosť. Všetko závisí od toho, ako sa vyvinú udalosti najbližších dní, “povedala švédska premiérka Anderssonová. 

Na úteku údajne nie je sám

Poslanec ukrajinského parlamentu Iľja Kiva na svojom kanáli na sociálnej sieti napísal, že aj bývlý prezident Petro Porošenko je na úteku do Spojeného Kráľovstva. Údajne tak využil pozvanie Londýna, kde by mal nájsť bezpečné miesto svojho pobytu. Tieto informácie priniesol portál Ukraina.ru, no neboli potvrdené z iných zdrojov.

Čo tvrdí Draghi

Vráťme sa však k Zelenskému. Portál Lenta.ru tvrdí, te Draghi uviedol, že so Zelenským sa vo štvrtok (24. februára) dohodli na rannom telefonáte. Ten sa však nakoniec kvôli Zelenskému nekonal. 

Uzavretý vzdušný priestor 

Ukrajina ho uzavrela už vo štvrtok, 24. februára ako súčasť radu opatrení, ktorým by chceli eliminovať vysoké riziko útokov na civilné letectvo. 

Sankcie? Gruzínsko vraví: Nie!

Tbilisi sa odmieta pripojiť k protiruským sankciám. Premiér Irakli Garibašvili podľa portálu Ukraina.ru poznamenal, že jeho republika už vyjadrila solidaritu a podporu Kyjevu, ale bude sa riadiť "národnými záujmami", keďže obmedzenia poškodia krajinu a štát.

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.